HPZC 24

Stunt Rood Wit Zaanstad op Zaanstad Cup 🏆

Op de 3e avond van de FEBO Zaanstad Cup zijn de eerste halve finalisten bekend geworden met daarbij Rood Wit Zaanstad als grote verrassing. De ploeg van Levinho Wijdenbosch liet daarmee de top drie van vorig jaar Sporting Krommenie, SVA en Blauw Wit W achter zich. De beslissing in poule B viel in de laatste wedstrijd van de avond tussen Rood Wit Zaanstad en titelverdediger Sporting Krommenie. De Zaandammers wisten de spannende wedstrijd met 1-0 te winnen, waardoor zij naar de halve finale gaan en Sporting, die het toernooi de laatste 2 jaar won, genoegen moest nemen met de 2e plek. SVA eindigde op de derde plek, nog voor Blauw Wit W en hekkensluiter vv Jisp

In de halve finale speelt Rood Wit Zaanstad tegen KFC. De Koogers waren na zeges op Zaandijk (1-0) en OFC (2-0) de sterkste in poule A. In een onderling duel moesten OFC en ZVC’22 beslissen wie er 2e zou worden in de poule. De Oostzaners wisten de wedstrijd en daarmee ook de 2e plek naar zich toe te trekken (2-0). Westzaan werd uiteindelijk 4e nog voor de de gastclub Zaandijk dat als laatste eindigde.

De eerste wedstrijd bij de vrouwen was een kraker tussen de twee favorieten. KFC VR zat er kort op en gaf Zaandijk VR weinig ruimte om in haar spel te komen. De Koogers wisten met 1-0 te winnen en plaatste zich daarmee als eerste ploeg voor de kruisfinales. Zaandijk VR verzekerde zich door een 4-0 winst op nummer 4 Sporting Krommenie ook voor een plek in de kruisfinales. Nummer 3 in de poule werd Hercules Zaandam, dat onder andere een ruime zege op nummer laatst Westzaan boekte.

De organisatie roept alle bezoekers op vooral met de fiets te komen. De EK wedstrijd Nederland – Frankrijk wordt vrijdagavond op diverse (grote) schermen uitgezonden

Vrijdagavond (klik hier voor het programma) vallen de beslissingen in Poule C en D heren en Poule B vrouwen en worden de laatste halve finalisten bekend. De eerste poulewedstrijden beginnen al om 17.00 uur en de laatste wedstrijden zijn rond 21.00 uur afgelopen. Uitslagen en standen worden gedurende de avond bijgewerkt op de website