HPZC 24

Zaanse Selectie Vrouwen maakt indruk bij Telstar

Nog geen week na de winst van zvv Zaandijk in de FEBO Zaanstad Cup 2024 kwam de Zaanse Selectie Vrouwen afgelopen vrijdag in actie tegen Jong Telstar. In het 711 Stadion in Velsen werd het voor veel familieleden en vrienden die waren meegekomen, uiteindelijk een nipte overwinning voor Jong Telstar.

De Zaanse Selectie wist tot 2 keer aan toe brutaal de leiding te nemen, maar moest toch buigen voor de jonge talenten, die komend seizoen op het één na hoogste niveau bij de Vrouwen zullen gaan uitkomen. Ondanks enkele kansen op de gelijkmaker werd het een 4-3 overwinning voor de thuisploeg. Voor de Zaanse Selectie was zvv Zaandijk spits Amber Tania met 3 doelpunten trefzeker

Trainster Martine Meurs van Plet: “In tegenstelling tot voorgaande jaren speelden we dit keer alleen maar tegen speelsters van Jong Telstar, zonder versterkingen uit het 1e team. Hierdoor ontstond een gelijkwaardige wedstrijd die erg leuk en spannend was om naar te kijken. Vooraf hadden we als team het doel gesteld om voor het eerst in de verschillende edities een doelpunt te maken, maar met een beetje geluk hadden we zelfs een resultaat neer kunnen zetten.

We beschikken in de Zaanstreek over een redelijk grote groep goede speelsters en ook tijdens de FEBO Zaanstad Cup waren zij weer opgevallen met hun spel. Samen met Dirk Jongens en René Oomen hadden we, rekening houdend met de posities en de balans in de Selectie, oorspronkelijk 20 speelsters geselecteerd. Helaas konden door onder andere blessures en vakanties 7 speelsters niet meedoen, waardoor we Noëlla Kuipers van vv Assendelft alsnog hadden opgeroepen.

Voor deze 14 speelsters was deze wedstrijd in ieder geval meer dan een leuke ervaring van het spelen in een stadion. Ook voetballend gezien was het dit keer een mooie uitdaging om je als speelster, maar ook als team te meten met zo’n sterke tegenstander. Zelfs Jong Telstar, dat net begonnen is aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, sprak van een zeer nuttige oefenwedstrijd. We gaan dan ook kijken of we in het najaar, als de wedstrijdschema’s van de clubs dat toelaten, misschien nog een keer tegen elkaar kunnen gaan spelen. Wie weet kunnen we dan weer indruk maken en ook nog eens een positief resultaat neerzetten”

Begeleiding: Martine Meurs van Pelt (trainer) René Oomen (trainer, afwezig) Dirk Jongens (keeperstrainer) Steven Wilbrink (fysio)

Selectie: Nolita van Nieuwpoort (zvv Zaandijk); Romy van den Broek (vv Assendelft); Kyra Hooijschuur (WSV’30); Tessa Wilbrink (WSV’30); Puck Brouwer (WSV’30); Amber Tania (zvv Zaandijk); Gaby Hondebrink (zvv Zaandijk); Nomi Veldt (WSV’30); Donna Veldt (WSV’30); Betül Kurt (zvv Zaandijk); Lisa Klinkenberg (zvv Zaandijk); Jaydee Salden (SVA); Puck Hijne (vv Assendelft); Noëlla Kuipers (vv Assendelft)

Afwezig: Lotte Janssen (KFC); Melle van Nugteren (Hercules Zaandam); Emma de Wit (vv Assendelft); Wieske Jongens (KFC); Rianne van der Veen (KFC); Jaimy Blauwboer (KFC); Yara Bollemeijer (vv Assendelft)

Foto Betty Tania


Naar alle Zaanstad Cup 2024 publicaties