HPZC 24

Ed Kuijper blikt tevreden terug op Zaanstad Cup 2024

Afgelopen week stond het complex van zvv Zaandijk in teken van al weer de 4e editie van de Zaanstad Cup. Zes voetbaldagen lang was het met meer dan 130 deelnemende teams één groot Zaans voetbalfeest, dat als afsluiter van het voetbalseizoen wordt gezien. 

Ed Kuijper van organisator SportsGen: “het was een prachtige week voetbal, waarbij we op zondagmiddag na, geluk hebben gehad met het weer. Elke dag was het met jong en oud, zéér druk langs de velden en was het een weerzien van (Zaanse) voetbalbekenden. Voor het eerst was er dit jaar ook dagelijks entertainment met DJ’s, zangers en natuurlijk de EK-wedstrijden (van Oranje) op het grote scherm. Dat was zeker een mooie aanvulling en meerwaarde voor het Toernooi.

Met Fortuna Wormerveer en Zaandijk VR heeft het toernooi in ieder geval 2 terechte winnaars gekregen. Voor het geplaagde Fortuna is de winst hopelijk een mooie stimulans richting het nieuwe seizoen en voor Zaandijk VR was het natuurlijk een bekroning op een fantastisch seizoen. Maar ook bij de 123inkt.nl Zaanstad Pup Cup en Reduzs Zaanstad Girls Cup hadden we mooie winnaars. Het publiek kon ook bij de jeugd genieten van mooie wedstrijden en spannende finales, dus zo viel er voor iedereen uiteindelijk genoeg te beleven.

De Reduzs Girls Cup (MO11 t/m MO17 + VR30+) werd dit jaar voor de eerste keer gespeeld en dat bleek een groot succes. Het sterkt ons in de ambitie om ook de komende edities het aantal teams uit te breiden. We denken daarbij bijvoorbeeld aan ploegen van de junioren, lagere senioren, 45+teams en G-teams. We zijn daarbij natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbare velden bij de clubs, dus we gaan zeker voor de toekomst evalueren of dan bepaalde (nieuwe) onderdelen misschien bij verschillende clubs moeten worden gespeeld. Dit jaar hadden we bijvoorbeeld al de Business Cup bij Saenden gespeeld, zodat we uiteindelijk zo veel mogelijk verenigingen in de Zaanstreek mee kunnen laten profiteren van het Toernooi.

Tot slot zijn we gastclub zvv Zaandijk en mede-organisator  van de PupCup, TC Sports zeer dankbaar voor de perfecte samenwerking vooraf en tijdens het Toernooi. Mede dankzij hun en de inzet van de vele vrijwilligers (ongeveer 180!) is het weer een zeer geslaagde editie geworden. Onderling viel tijdens het Toernooi het woord “trots” veelvuldig en dat was, zo terugkijkend denk ik ook zeker van toepassing bij/op deze editie!”

Foto Zaanstad Cup / SportsGen  


Naar alle Zaanstad Cup 2024 publicaties