HPRCZSC 2324

Veel scorend RCZ VR winnaar Super Cup!

Bij de heren wist Westzaan met grote voorsprong de Voetbal Varia Zaanstreek Super Cup te winnen, bij de vrouwen was het verschil dit seizoen iets kleiner. Zondag 5e klasser RCZ VR wist met een doelsaldo van +63 en een voorsprong van 8 punten op de enige concurrent Zaandijk VR, het eindklassement te winnen.

Nadat het eerder in het seizoen al een Periodebal had ontvangen voor de winst in 1e en 3e Periode, werd vorige week tijdens de FEBO Zaanstad Cup de bijbehorende prijzen uitgedeeld. Speelsters Fenna Punt en Deniz Degermenci namen de grote beker in ontvangst en daarnaast krijgt het team een leuk uitje naar keuze, dat beschikbaar is gesteld door TC-Sports 

Fenna en Deniz: “helaas was het door verschillende redenen niet meer mogelijk om het gehele team bij elkaar te krijgen. Mede daardoor speelt ook de MO20 namens RCZ op de Zaanstad Cup. Maar iedereen in het team vindt weer hartstikke leuk dat we, na een toch spannende strijd met Zaandijk VR, de Super Cup hebben gewonnen”

De winnaar wist het net maar liefst 102 keer te vinden. Alleen de kampioen wist vaker te scoren dan de Racers. Ondanks het scorend vermogen eindigde RCZ VR toch “maar” op een 6e plaats. “We hadden een paar hele zwakke teams in de poule en tegen hun hebben we het verschil kunnen maken. We gebruikten in die wedstrijden de stand in de Super Cup ook echt als extra motivatie. Als je zoveel sterker bent, dan neemt normaal gesproken de concentratie tijdens de wedstrijd wel af, maar wij bleven elkaar maar stimuleren op jacht te gaan naar meer doelpunten en blijkbaar met succes.
Ondanks dat we volgend jaar weer graag om de winst in de Super Cup mee willen strijden, zou het voetballend gezien wel leuker zijn als de onderlinge verschillen in de 5e klasse kleiner worden. Hopelijk komen er ook nog enkele nieuwe meiden bij en dan zullen we erin ieder geval alles aan doen om de beker weer te winnen!”

Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor de eindstand in het algemeen klassement van de Super Cup

Foto vlnr Deniz, Fenna en Sven Talsma van TC Sports