Super Cup

In de jaren tachtig, begin jaren negentig werd er door de clubs in de Zaanstreek al gestreden om de Super Cup. Niet in onderlinge wedstrijden, maar puur op basis van het doelsaldo in de competitie. De weekkrant Week In Week Uit hield een ranglijst bij en maandelijks werd de club met het beste doelsaldo uitgeroepen tot maandwinnaar. Maar uiteindelijk ging het er om wie aan het eind van het seizoen het beste doelsaldo had en er vandoor ging met de gigantische (wissel)beker. 

Ook destijds waren er “discussies” over de spelregels, immers de grotere uitslagen kwamen eerder/vaker voor bij de ploegen die toen nog in de zogeheten Afdeling Noord Holland speelden. Tegenwoordig heb je ook nog eens te maken met verschillen in de grootte van de diverse poules, dus ook het aantal wedstrijden die een team speelt. Maar vaak zit een ludieke competitie opzet juist in de eenvoud. 

Sinds het seizoen 2021/22 wordt er door Zaanse teams (heren en vrouwen hebben beide een eigen ranglijst)  weer volop gestreden om de Super Cup en zal er ook diverse periodewinnaars uitgeroepen worden. Welk team scoort het beste doelsaldo?!?

Klik hier voor de verslagen prijsuitreiking periode- en bekerwinnaars seizoen 2023/24
Klik hier voor de verslagen prijsuitreiking periode- en bekerwinnaars seizoen 2022/23
Klik hier voor de verslagen prijsuitreiking periode- en bekerwinnaars seizoen 2021/22

Winnaars 2023-2024: Westzaan en RCZ VR

Winnaars 2022-2023: SVA en vv Assendelft VR


Winnaars 2021-2022: Fortuna Wormerveer (zat) en zvv Zaandijk VR