HPVVZC 21

Meer bekend over invulling FEBO Zaanstad Cup

Terwijl we nog steeds in afwachting zijn of we dit seizoen nog kunnen voetballen tegen andere clubs, krijgt de FEBO Zaanstad Cup voor heren en dames teams steeds meer vorm. Inmiddels hebben zich al meer dan 60 sponsors zich voor meerdere jaren aangesloten en afgelopen week zijn de laatste twee deelnemers bij de vrouwen toegevoegd, waardoor het deelnemersveld compleet is.

Sporting Krommenie heeft aangegeven mee te gaan mee doen en KFC gaat mee doen met een tweede team. (zie hier alle deelnemers). De intentie is om in de eerste week van juni, ongeveer een maand voor de start van het toernooi de loting te gaan verrichten. Dan zal meteen ook het definitieve speelschema bekend gemaakt worden. Zoals al eerder bekend gemaakt was, zijn de poule wedstrijden op 2, 3, 8 en 9 juli, gevolgd door de finale dag op zaterdag 10 juli. Alle wedstrijden worden gespeeld op het complex van WSV’30. 

Ed Kuijper van organisator SportsGen: “Het scoutingsteam tijdens het toernooi bestaat op dit moment nog uit 7 man, namelijk: Edwin Vork, Ton Faber, Ron Pos, Allyne de Wit, Bert Weijers, Cock Sierhuis, Martin de Groot en Mitchell Haijen. Uiteindelijk moet dat een groep van ongeveer 10-15 man worden. Er zijn 5 speeldagen, dus elke speeldag is er een ander groepje scouts actief, we zullen daarbij veel onderling contact hebben om een zo goed mogelijk oordeel te kunnen vormen. Opdracht voor de scouts is in ieder geval de beste 14 spelers en speelsters en 2 keepers en keepsters van het toernooi te kiezen. Zij moeten dan de Zaanse Heren-selectie en Zaanse Vrouwen-selectie gaan vormen. De mannen zullen het vervolgens op het AFAS trainingscomplex gaan opnemen tegen Jong AZ, terwijl de Vrouwen-selectie zal gaan spelen tegen Telstar. Op dit moment zijn we nog in gesprek of dat in het BUKO-stadion in Velsen-zuid zal gaan gebeuren of bij één van de clubs in de Zaanstreek.”

“Hoofd” van het scoutingsteam Edwin Vork: “Het begeleidingsteam van de Zaanse Heren-selectie begint ook al langzaam vorm te krijgen. Martin de Groot wordt de hoofdcoach en ik zal hem in ieder geval samen met Mitchel Haijen en keeperstrainer Rob Prevoo bij gaan staan. Misschien dat daar nog een coach bij gaat komen. We willen het wel serieus op gaan pakken, dus als het mogelijk is, dan is het ook de bedoeling dat de Heren-selectie voor de wedstrijd tegen Jong AZ nog een paar keer samen gaan trainen.” Voor de Vrouwen-selectie zal er de komende periode ook nog een begeleidingsteam voor de wedstrijd tegen Telstar gevormd worden.

Op onderstaande foto is overigens nog te zien dat Ed Kuijper en Edwin Vork teamgenoten waren in het seizoen 1989-1990. Ook al kon Edwin Vork in de finale niet meespelen, wonnen zij dat seizoen “samen” met WFC (op het QSC-terrein) de Zaanstad Cup door een 1-0 winst op Zaanse Boys. Edwin Vork: “door werkzaamheden in mijn eigen winkel kon ik helaas niet mee spelen, maar ik was gelukkig nog wel op tijd voor de huldiging. Ik herinner mij dat iedereen altijd erg uitkeek naar de wedstrijden in de Zaanstad Cup, waarbij je altijd een hoop bekenden tegenkwam. Hopelijk is dat in juli ook weer mogelijk en wordt het toernooi weer een gezellige bijeenkomst van oude en huidige voetballers en liefhebbers”  


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties