ClubsHPSaenden

Paas spelletjes & speurtocht voor jeugd Saenden

Ook dit weekend stond er weer een alternatieve activiteit op het programma bij Saenden. Nadat er al eerder onder andere een Bootcamp en vorige week nog een Straatvoetbal Clinic van Streetkings was georganiseerd, kreeg de jeugd nu een Paas Spelletjes & Speurtocht voorgeschoteld.

De evenementen commissie van de club had samen met het jeugdbestuur diverse onderdelen voor de kinderen uitgestippeld. Ruim 60 kinderen tot en met de JO13 verzamelden zich vanmorgen rond 9.45 uur op het complex van Saenden, waar ze werden ingedeeld in 10 kleine groepjes. Elk groepje stond weer onder leiding van 1 of 2 leiders, trainers of andere vrijwilligers. Ook bij de diverse onderdelen kon Saenden weer rekenen op een grote groep vrijwilligers die mee wilden helpen in de organisatie.

De ochtend bestond uit drie onderdelen: Paaseieren zoeken op het A-veld, Voetbalparcours op het B-veld en een speurtocht door Wormerveer. Terwijl de Paashazen van Saenden hun plekje in Wormerveer opzochten, kreeg elk groepje nog de laatste instructie met welk onderdeel ze konden beginnen.

Rondom het A-veld waren tientallen plastic eieren en een paar gouden chocolade eieren verstopt. Per groep kon er gezocht worden in en rondom de tribune, in de sponsorborden, in bosjes of in het doelnet. De assistent-Paashazen hadden hun best gedaan,maar de kinderen waren zo enthousiast dat alle eieren al snel waren gevonden. De plastic eieren konden ingeruild worden voor chocolade eieren en de gelukkigen hadden ook nog een gouden chocolade ei. Na een korte pauze met limonade kon de groep weer naar het volgende onderdeel op het B-veld. 

Daar was een heel parcours neergezet die de kinderen met de bal moesten doorlopen. Terwijl sommige kinderen al aan de eerste chocolade eieren waren begonnen, werden de kinderen op een speelse manier op hun techniek getest. Ze moesten onder andere slalommen, de bal van afstand in kleine doeltjes schieten, de bal in een vat gooien of de bal door een ring in het doel schieten. Ook hier werd er weer met veel plezier de opdrachten tot een goed einde gebracht. De kinderen wisten daarna niet hoe snel ze zich moesten melden voor de speurtocht, want inmiddels hadden ze wel begrepen dat er onderweg nóg een verrassing wachtte.

Onder begeleiding gingen de groepjes richting Zaanbocht om onderweg diverse vragen en rebussen op te lossen. Ook moesten ze in 2 speeltuintjes diverse opdrachten uitvoeren, zoals een “eier-estafette” en “eier-ping pong”. Maar het hoogtepunt van de speurtocht was voor de kinderen toch wel het ijsje dat ze konden halen bij het IJscuypje. Er waren zelfs groepjes die de volgorde van de speurtocht hadden aangepast, zodat ze tenminste konden beginnen met het ijsje…

Terug gekomen bij Saenden was er voor iedereen weer limonade en werden de eerste groepjes inmiddels weer opgehaald door hun ouders.De organisatie kon in ieder geval weer zeer tevreden zijn over de ochtend. Iedereen die had geholpen was enthousiast, maar nog belangrijker alle kinderen hadden het weer heel erg naar hun zin gehad. Ze gingen dan ook allemaal voldaan naar huis, sommige met nog een paar chocolade eitjes, maar de meesten met voornamelijk lege papiertjes in hun zak….   

Laatste Saenden publicaties