HPVVZC 21

Telstar Beloften te sterk voor Zaanse Vrouwen Selectie

Gisteravond speelde de Zaanse Vrouwen Selectie haar wedstrijd tegen het Telstar Beloften team, een jong maar evengoed een geroutineerd en goed ingespeeld team. Binnen de Zaanse selectie waren er enkele geselecteerde speelsters die door diverse redenen niet mee konden doen. Op het laatste moment waren er dan ook nog 2 speelsters toegevoegd en waren er uiteindelijk 19 speelsters beschikbaar die de Zaanstreek vertegenwoordigde. De wedstrijd werd gespeeld in het knusse BUKO Stadion van Telstar en de toeschouwers waren in grote getale aanwezig.

Het grote veld en entourage maakte het erg spannend voor de Zaanse Selectie want al snel kwamen ze 1-0 achter. Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het Zaanse doel waarbij de achterhoede wel dapper bleef voetballen richting middenveld- maar waarbij behoud balbezit toch moeilijk was door de sterk jagende speelsters van Telstar. De speelsters Amber Tania en Nina Kuiper kwamen er toch een aantal keer gevaarlijk door waarbij de doelpogingen van Nina Kuiper wel krachtig maar niet zuiver genoeg waren. Daarbij bleef Telstar aandringen waarbij zij keer op keer gestuit werden door keepster Nolita van Nieuwpoort. De keepster kreeg het publiek op de banken door een aantal prachtige reddingen. Desondanks scoorden de Beloften van Telstar nog 2 keer, waardoor er met een stand van 3-0 gerust werd.

Met 8 nieuwe speelsters ging de Zaanse Selectie de 2e helft in. Opvallend was dat Blauw Wit speelster Constance Pieters van linksvoor naar linksachter werd verplaatst waar zij erg overtuigde op dit niveau. Na rust ook een ander Telstar die meerdere speelsters hadden die het spel constant wisten te bepalen. Een gelijk spelbeeld als in de 1e helft dwong keepster Wieske Jongens tot mooie optredens waarvan een prachtige zeefduik naar de bovenhoek wel tot de verbeelding sprak. Beide keepsters van de Zaanse selectie waren in zeer goede doen. Er werden nog wat speldenprikjes uitgedeeld maar het was toch Telstar die domineerde waar hun spits een grote rol in speelde. Het vele balbezit resulteerde echter niet in uitgespeelde doelpunten maar desondanks wist Telstar nog wel 2x te scoren waarbij de wedstrijd in 5-0 eindigde.

De trainer van de Zaanse Vrouwen Selectie Rene Oomen tot slot: “De Zaanse Vrouwen Selectie heeft ervaren wat er nog nodig is om aansluiting te krijgen in voetbal op een hoger niveau en dat is vooral veel voetbaluren maken! Gezien het feit dat onze vrouwen nooit eerder hebben samengespeeld,  werd er voetbalvolwassenheid getoond waardoor iedereen met een rechte rug het veld kon verlaten. De Zaanse begeleiding was trots op een geslaagde voetbalavond met veel sfeer waarbij de status en naam van weleer ‘Zaanstad Cup’ weer geheel terug is.

Begeleiding: Rene Oomen (trainer); Dirk Jongens (keeperstrainer); Erik Frits (trainer); Alber Veldt (teammanager); Maaike Hein (fysiotherapeut)  

opstelling 1e helft: Nolita van Nieuwpoort (WSV); Maaike Buntsma (WSV) ; Iris Dokter (WSV); Sophie Duijn (WSV); Jameyra Axwijk (KFC); Nomi Veldt (WSV); Britt van Splunteren (KFC); Damla Burak (Zaandijk); Constance Pieters (Blauw Wit); Amber Tania (Zaandijk); Nina Kuiper (Zaandijk)

opstelling 2e helft: Wieske Jongens (KFC); Constance Pieters; Iris Dokter (Sophie Duijn); Lisa Klinkenberg (KFC); Eathon Brouwer (KFC); Lana Olij (WSV) (Jameyra Axwijk); Britt van Splunteren; Betül Kurt (Zaandijk); Yndy Hoekstra (KFC); Phyllis Nieman (WSV); Jaden Thijm (WSV)


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties