AssendelftClubsHP

Geslaagde Roversdag bij vv Assendelft

Vanmorgen organiseerde vv Assendelft de Roversdag voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. De Rovers bij vv Assendelft zijn voor de meeste kinderen de eerste kennismaking met het voetbalspelletje. Vanaf 9 uur werd er onder leiding van Sven Talsma en Mick Spanjaard met een grote groep volop getraind op het A-veld van vv Assendelft

Technisch Jeugd Coördinator Marco van Biljouw: In totaal hadden er de laatste weken 24 jongens en meisjes zich aangemeld voor deze Roversdag. Voor de meesten zou vandaag dan ook echt de eerste keer zijn dat ze gaan voetballen bij een club. Sommigen waren zelfs al zo enthousiast dat ze meteen lid zijn geworden en/of al een keer meegetraind hadden met onze JO08.  

Omdat het toch een beetje spannend was voor iedereen, werden er in het begin onder andere diverse (tik)spelletjes met en zonder bal gespeeld zodat de Rovers elkaar en de trainers toch een beetje konden leren kennen. Vervolgens werd er al snel een klein beetje met verschillende oefeningen op dribbelen, techniek en afronden getraind. In de diverse partijtjes die ook gespeeld werden, konden de Rovers dat meteen uitproberen. De Rovers waren in ieder geval erg onder de indruk van de oefeningen en de trainers en elk onderdeel werd dan ook met veel enthousiasme uitgevoerd. Ook voor de trainers zelf en de enkele aanwezige bestuursleden was het in ieder geval genieten om de kinderen zo bezig te zien. 

Tussendoor werd er meerdere keren een pauze ingelast, want het was toch voor de meesten wel een lange trainingsochtend, zo meteen voor de eerste keer. De club had voor iedereen steeds limonade, wat lekkers maar ook een gezond stuk fruit geregeld, zodat de kinderen weer konden bijkomen van alle indrukken om vervolgens weer heel snel naar buiten te rennen om weer verder te gaan.  

Na ongeveer 3 uur kwam er een einde aan de voetbalochtend bij vv Assendelft. Na afloop kreeg elke Rover nog een mooie rugtas, gevuld met een lekkere koek, een pen en een originele vv Assendelft bidon mee naar huis. Moe maar voldaan werden de Rovers weer opgehaald door hun ouders dia al stonden te wachten bij het hek. .

Marco van Biljouw: “Aan alle reacties te merken, gaan we er voorzichtig vanuit dat in ieder geval deze Rovers er vanaf 10 april (van 9 tot 10 uur) ook weer bij zullen zijn, als er een vervolg komt van deze dag. Dan gaan we namelijk elke zaterdag weer ongeveer 45-60 minuten met ze trainen bij vv Assendelft. Meestal moet je het bij aanmeldingen voor de Rovers echt van mond-op-mond reclame hebben. Dat hebben we de afgelopen weken al gemerkt bij de aanmeldingen voor deze Roversdag en hopelijk gebeurt dat na vandaag weer, want er is altijd nog plek voor meer enthousiaste vv Assendelft-Rovers!   


Laatste vv Assendelft publicaties