ClubsHPWSV

De Hofjes Toernooi jeugd WSV’30 groot succes

Gisteren was bij WSV’30 de slotdag van De Hofjes Toernooi voor spelers van de O08 t/m O13. Dit jaar werd het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi door de geldende corona maatregelen buiten op het veld georganiseerd. Per leeftijdscategorie werd er een eigen toernooi gespeeld met teams die door de coördinatoren samen gesteld waren. 

Na drie eerdere speeldagen was gisteren dan de laatste speeldag waarop alles beslist werd. Het programma was zo samengesteld dat elk team gisteren in ieder geval een wedstrijd moest spelen en dus aanwezig kon zijn voor de prijsuitreiking. Mede onder toeziend oog van de naamgever van het Toernooi werden per leeftijdscategorie de winnaars gehuldigd en was er voor iedereen een medaille. Het gehele Toernooi liet de organisatie na elke wedstrijd de leiders een “wedstrijdformulier” invullen met de eindstand en de doelpuntenmakers. Daardoor kon er gisteren niet alleen team prijzen uitgereikt worden, maar ook prijzen voor de topscorers. Tot slot werden de scheidsrechters ook nog bedankt voor hulp met een mooie sleutelhanger.  

Voor Hoofd Jeugd Opleiding Marciano Sleeswijk was het de eerste keer dat hij het toernooi meemaakte en hij was erg onder de indruk van de organisatie en van hoe het toernooi binnen de club leefde. “We merkten het al aan de enthousiaste reacties toen we aankondigden dat het jaarlijkse Toernooi alsnog buiten zou worden georganiseerd. En doordat wekelijks de tussenstanden en topscorerslijsten op onze website werden vermeld, was bijna iedereen wel op de hoogte welke uitslagen of hoeveel doelpunten er nodig waren om nog een plekje te kunnen opschuiven. Het was dan ook mooi om te zien hoe er gisteren nog fanatiek maar sportief gespeeld en gecoacht werd voor de laatste beslissingen. 

Het doel van het Toernooi was ook dat de kinderen en de trainers/leiders elkaar door de gemixte teamsamenstellingen (nog) beter zou leren kennen. Waar het in het eerste weekend misschien nog een beetje zoeken was voor iedereen, zag je gisteren toch dat iedereen vooral bij zijn Toernooi-team bleef in plaats van dat er naar zijn/haar “normale” teamgenoten getrokken werd. Dus ook in die zin was het Toernooi zeer geslaagd.” 

Marciano Sleeswijk tot slot: “niet alleen zijn we de vele vrijwilligers dankbaar, maar ook een groot compliment voor de organisatoren Hans Weijers en Marco Stommel. Na jarenlang het Toernooi in de vertrouwde zaal te hebben georganiseerd, was het voor hun de afgelopen weken misschien ook af en toe een beetje improviseren, maar dat hebben ze geweldig gedaan. De laatste weken heb ik het Toernooi van dichtbij kunnen meemaken en ik snap nu helemaal waarom de kinderen en ouders, mede dankzij hun, altijd naar dit jaarlijkse Toernooi uitkijken!”     

 

Laatste WSV’30 publicaties