HPVVZC 21

In de Schijnwerpers Febo Zaanstad Cup: Rowin Bouwmeester van SportsGen

Vanavond start vanaf 18.00 uur op het complex van WSV’30 de 22e editie van de Zaanstad Cup. Bijna alle selecties bij zowel de heren als de vrouwen in de Zaanstreek doen mee aan het toernooi en strijden de komende dagen om een plekje in de (halve) finale as zaterdag 10 juli. De ogen van de Zaanse voetballiefhebbers zullen voornamelijk op de (nieuwe) spelers en trainers gericht zijn, maar Voetbal Varia richt zich deze week ook op diegenen die dit toernooi (mede) mogelijk maken  

Gisteren was al te lezen hoe organisator SportsGen en de maandagochtendploeg van WSV’30 het complex voor het toernooi in gereedheid brachten.

Vandaag gaat het om Rowin Bouwmeester, die al bijna vijf jaar werkzaam is bij organisator SportsGen. Hij is daar vooral verantwoordelijk voor het media gedeelte en het mee bedenken van nieuwe concepten. Rowin:”Voor de FEBO Zaanstad Cup heb ik mij de afgelopen periode vooral bezig gehouden met het creëren van een huisstijl voor het Toernooi. Daarbij valt te denken aan het ontwerpen van het logo, bedenken en plaatsen van social media content en het mede inrichten van de website febozaanstadcup.nl. Daarnaast heb ik ook het toernooiboekje met alle sponsors ontworpen.”

Afgelopen donderdag was Rowin nog de host van de loting en zorgde hij dat de avond in goede banen werd geleid. Komende dagen zal hij zich voornamelijk weer richten op de (social media) content en met de fotograaf, de omroeper en de cameraman afstemmen wat, hoe en wanneer alles onder de aandacht gebracht wordt. En dan misschien niet alleen voor nu, maar ook meteen om een archief vast te leggen waar de komende jaren weer uit geput kan worden.   

Rowin: “Zelf kom ik niet uit deze omgeving dus ik was niet bekend met de Zaanstad Cup. Ed Kuijper is meer van de nostalgie en die kwam eind vorig jaar met het idee om het Toernooi weer nieuw leven in te blazen. Maar we zaten midden in alle corona maatregelen en ik was dus in eerste instantie wel enigszins sceptisch hoe we dat dan van de grond zouden kunnen krijgen. Gaande de organisatie werd ik echter steeds enthousiaster over het concept, ook mede door de reacties van de teams en de sponsors die zich op een gegeven moment zelfs zelf aanmeldde. Iedereen wil blijkbaar onderdeel zijn van het Zaanse Voetbalfeest, zoals wij dat voor ogen hadden. We hebben heel lang moeten wachten of het toernooi überhaupt nog gespeeld kon worden, maar nu lijkt, ironisch genoeg door de corona-periode alles nog op zijn plek te vallen. Het zijn voor de meeste clubs, maar ook voor de meeste voetballiefhebbers weer de eerste wedstrijden die ze kunnen spelen of bezoeken. Iedereen heeft daar heel lang naar uit moeten kijken, dus we verwachten komende dagen dan ook een grote toeloop en samenkomst van vele voetbalbekenden.” 


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties