HPVVZC 22

ZCFC met Patrick Huisman op FEBO Zaanstad Cup

Over precies 4 weken begint de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 19 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

ZCFC zal, in tegenstelling tot de vorige editie, eind juni van de partij zijn met het heren team. Het Zaanse Oranje lukte het in het (verre) verleden niet om de Zaanstad Cup een keer te winnen, al waren ze er in 1977 wel dichtbij toen ze, in de oude opzet, de finale (2-2) tegen ZFC pas na penalty’s verloren. 

Voorlopig zal een goede klassering op de Zaanstad Cup bij ZCFC niet de grootste prioriteit hebben, aangezien de ploeg veroordeeld is tot spelen van de nacompetitie tussen de 3e en 4e klasse zaterdag. Door diverse omstandigheden staat er momenteel  met Ron Karreman al de derde trainer voor de groep en de trainerswisselingen zullen vast ook invloed hebben gehad op de toch tegenvallende resultaten deze competitie. Voor volgend seizoen heeft de club al Patrick Huisman aangetrokken en hij zal samen met Damien Prinsen de selectie gaan trainen.

Patrick Huisman: “uiteraard ben ik al regelmatig bij ZCFC aanwezig om bij de trainingen en wedstrijden te kijken, maar ik hou mij wel zo veel mogelijk op de achtergrond. Ron en Damien zijn nu verantwoordelijk voor de groep en zij moeten samen met de spelers er voor gaan zorgen dat ze via de nacompetitie behouden blijven voor de 3e klasse. Als de nacompetitie, hopelijk pas 18 juni met een overwinning, afgelopen is,  gaat het vizier op het nieuwe seizoen en zal ik ook de groep gaan begeleiden. De Zaanstad Cup is voor mij en voor de (eventueel nieuwe) spelers dan meteen een ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Ondanks de prestige van het Toernooi, zie ik de wedstrijden dan ook meer als veredelde oefenwedstrijden waarbij de resultaten van ondergeschikt belang zijn. De spelers moeten vooral spelen zonder druk en genieten van de hopelijk weer geweldige ambiance en dan zien we vanzelf hoe ver we eventueel komen. ”    

Donderdag 2 juni vindt bij vv Assendelft de loting plaats en zal bekend worden in welke poules en op welke dagen ZCFC in actie zal komen tijdens de FEBO Zaanstad Cup, die van dinsdag 28 juni tot en met zaterdag 2 juli bij vv Assendelft gehouden zal worden.  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties