HPZC 22

Telstar maatje te groot voor Zaanse Vrouwen Selectie

Gisteravond speelde de Zaanse Vrouwen Selectie in het prachtige BUKO Stadion in Velsen Zuid haar wedstrijd tegen Telstar. Bij de Zaanse Selectie was, door blessures op het laatste moment nog enkele wijzigingen doorgevoerd, terwijl Telstar uit een mix bestond van speelsters van het eerste elftal, dat dit weekend een vrije ronde had en het Beloften team. Voor bijna 150 toeschouwers, waarvan het merendeel afkomstig was uit de Zaanstreek werd het ondanks de 10-0 einduitslag een hele leuke wedstrijd om naar te kijken.

Een groot deel van de Zaanse Vrouwen selectie had ook vorig jaar al in het Stadion tegen de Telstar Beloften gespeeld, maar desondanks was de selectie duidelijk onder de indruk van het stadion en de entourage. De jonge ploeg die onder leiding stond van trainers Rene Oomen en Martine van der Pelt en fysiotherapeute Maaike Heijn gooide de schroom echter al snel van zich af en ondanks dat het niveauverschil te groot was, kon de ploeg met veel strijd en inzet bij vlagen goed tegenstand bieden aan Telstar.

In de eerste helft liep Telstar aan de hand van de uitblinkende aanvoerster uit naar een 4-0 voorsprong, voordat de Zaanse Vrouwen Selectie in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog enkele kleine mogelijkheden kreeg. Helaas ontbrak het de ploeg in de laatste fase aan kracht en geluk om echt gevaarlijk te worden. In de rust werd er bij de Zaanse Vrouwen Selectie volop gewisseld en kwamen er 7 nieuwe speelsters binnen de lijnen. Telstar bleef de sterkere ploeg, maar de Zaanse Vrouwen Selectie deed er alles aan om tot het einde goed tegenstand te bieden. Met onder andere 3 doelpunten in de laatste 10 minuten werd het uiteindelijk 10-0 voor Telstar, maar evengoed konden de Zaanse speelsters met opgeheven hoofd het veld verlaten.         

De pas 16-jarige Melle van Nugteren had ondanks de uitslag in ieder geval erg genoten van de wedstrijd. De speelster van Hercules Zaandam MO20 die, eerst als back en later als mid-mid, een goede wedstrijd speelde, vond het een mooie ervaring om in een stadion tegen een profclub te spelen. Net als keepster Nolita van Nieuwpoort (17) vond ze dat de speelsters van de Zaanse Vrouwen Selectie zich in deze wedstrijd evengoed goed hadden laten zien. De keepster van WSV’30, die in bijna alle 1 tegen 1 situaties de speelsters van Telstar met goede reflexen de baas was, vind dan ook dat de Zaanse Vouwen Selectie individueel over goede speelsters beschikt. Als we nog vaker samen zouden trainen, raken we ook beter ingespeeld en zouden we Telstar zeker (voetballend) nog meer tegenstand kunnen bieden. 

De trainers kunnen zich alleen maar bij deze woorden aansluiten. We hebben afgelopen week maar één keer met elkaar getraind en dat is gewoon te weinig als je Telstar dat met meerdere speelsters uit de Eredivisie speelt, lastig wilt maken. We spelen met speelsters van 5 verschillende clubs en dat zie je ook terug in het spelbeeld, bijvoorbeeld qua posities overnemen of eventuele patronen in de opbouw. Het was logischerwijs allemaal heel onwennig, maar we hebben op de bank evengoed enorm genoten van de inzet en de strijd van de speelsters. Ze bleven tot het einde positief en probeerden evengoed vooruit te voetballen als dat kon. Het zou mooi zijn als we met Zaanse Vrouwen Selectie de komende periode vaker samen zouden kunnen gaan trainen en dat dit geweldige initiatief vanuit de Zaanstad Cup misschien zelfs wel een meer structurele invulling zou krijgen. Want er zit genoeg potentie in deze jonge groep speelsters, maar ook bij andere speelsters in de Zaanstreek die dit keer niet waren geselecteerd. Daar zouden we uiteindelijk zeker een goede groep van kunnen maken, maar eerst gaan we, net als de speelsters, genieten van deze unieke ervaring!  

Begeleiding: Rene Oomen (trainer); Martine van Pelt (trainer); Maaike Heijn (fysiotherapeut)  

opstelling 1e helft: Nolita van Nieuwpoort (WSV); Melle van Nugteren (Hercues Zaandam); Jaden Thijm (WSV); Romy van den Broek (Assendelft); Lana Olij (WSV); Rianne vd Veen (KFC); Betül Kurt (Zaandijk); Nomi Veldt (WSV); Nina Kuiper (Zaandijk); Amber Tania (Zaandijk); Ta’Lore Carrilho (KFC)

opstelling 2e helft: Nolita van Nieuwpoort; Lisa Watzdorf (Zaandijk); Jaden Thijm (Romy van den Broek); Damla Burka (Zaandijk); Manuela Al (Zaandijk); Richiël van den Berg (KFC); Melle van Nugteren (Lana Olij); Puck Brouwer (WSV); Noëlla Kuipers (Assendelft); Amber Tania (Rianne vd Veen); Maaike Buntsma (WSV)

Geblesseerden op laatste moment: Danielle Dozy (KFC); Daily Joosten (KFC); Liv van Houten (Hercules Zaandam)


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties