ClubsHPRCZ

RCZ biedt trainers ondersteuning met cursus

Afgelopen woensdag begon bij RCZ de KNVB cursus voor Pupillentrainers. Acht avonden lang zal een grote groep trainers onder leiding van een coach van de KNVB op verschillende aspecten in het coachen van pupillen spelers handvatten aangereikt worden. De avonden bestaan daarbij uit een theorie en een praktijkgedeelte en bij een goed verloop krijgen de trainers de bijbehorende KNVB-diploma

De nieuwe Technische Coördinator voor onder andere de onderbouw bij RCZ Marco van Biljouw was in ieder geval zeer tevreden over het verloop van de eerste avond. De club wilde deze cursus eigenlijk al enkele jaren organiseren, maar door de corona was dat er tot nu helaas niet van gekomen. We vinden het als club namelijk belangrijk dat niet alleen alle teams van de jeugdafdeling een eigen trainer hebben, maar ook dat in ieder geval de trainers van de selectieteams in het bezit zijn van een diploma en/of een cursus (gaan) volgen. 

De trainers kunnen daardoor dan ook steeds zelfstandiger een groep begeleiden, al zal ik uiteraard de trainers blijven ondersteunen en begeleiden. Dat kan door trainingen en wedstrijden te bezoeken, oefenstof aan te reiken, maar vooral door de trainers feedback te geven. Heel langzaam willen we daar meer structuur in gaan brengen, maar ook de randvoorwaarden voor de trainers qua materialen, kleding en dus het aanbod van cursussen willen we nog meer verbeteren. 

Uiteindelijk zal het dan ook mogelijk worden om meer een onderscheid te maken tussen prestatie en recreatief voetbal, maar het belangrijkst blijft dat alle teams, ongeacht het niveau, evenveel aandacht en mogelijkheden krijgen. En ook dat het plezier te allen tijde voorop blijft staan,  want daar is RCZ groot mee geworden en daar wil het ook voor blijven staan!”


Laatste RCZ publicaties