HPZC 22

Zaanse Heren Selectie biedt goed tegenstand aan AZ O18

Nadat afgelopen week de Zaanse Vrouwen Selectie al in actie kwam voor haar wedstrijd tegen Telstar (lees hier), was het dinsdagavond de beurt aan de Zaanse Heren Selectie. De groep van 20 spelers die waren geselecteerd op de afgelopen FEBO Zaanstad Cup speelden op het trainingscomplex  van AZ tegen de talenten van AZ O18.  Op het laatste moment waren er nog enkele wijzingen in de selectie, aangezien keeper Rik de Boer (RCZ) Terry Bosma (Hercules Zaandam) verving en Huub van Essen (WSV’30) afbericht moest geven,

Onder toeziend oog van ongeveer 100 toeschouwers werd het een leuke wedstrijd waarbij de Zaanse Heren Selectie uiteindelijk goed tegenstand kon bieden aan het goed en gedisciplineerd spelende AZ. De opdracht van beide trainers Edwin Vork en John Roos was duidelijk om het veld vooral in het begin compact te houden en niet té aanvallend te beginnen. Zoals verwacht was het meeste balbezit dan ook voor de thuisploeg, die geduldig de bal liet rond gaan op zoek naar dat ene gaatje om alsnog te kunnen versnellen. Dit leverde in de eerste helft dan ook meerdere kansen op, maar de uitstekend keepende Bjorn van Rijnbach wist zijn doel met meerdere knappe reddingen schoon te houden.

De tweede helft was met 8 wissels in de rust nog geen 2 minuten oud, toen AZ bij de eerste de beste kans meteen al toeslag na een goed uitgespeelde aanval. De 2e helft was qua veldspel verder een kopie van de 1e helft, met het grote verschil dat de Zaanse Heren Selectie ook aanvallend meer van zich liet spreken. Er vielen meerdere kansen te noteren en werd er zelfs een kopbal van de lijn gehaald. Net op het moment dat er op de bank overlegd werd om wel of niet nog een extra aanvaller in te brengen, sloeg AZ met een schitterend afstand schot van 20 meter toe. De 2-0 betekende ook de beslissing en de eindstand van de wedstrijd

Trainer John Roos was in  ieder geval zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Het was duidelijk dat AZ de bovenliggende partij was, qua voetbal en fysieke inhoud. Wij hebben daar vanuit een goede organisatie, meer dan goed tegenstand aan kunnen bieden. Bij de spaarzame kansen die we dan vooral in de 2e helft krijgen, moet je dan ook net even het geluk hebben om AZ uiteindelijk echt pijn te kunnen doen. Maar de jongens kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

Voor Stijn Stam kreeg de wedstrijd nog een extra tintje. De speler was namelijk op de FEBO Zaanstad Cup uitgeroepen tot de meest creatieve speler en won daarmee een eigen promo filmpje gemaakt door I-Mor. De opnames hiervoor vonden vooraf en tijdens de wedstrijd plaats. Stijn Stam: “Het voelde in het begin een beetje ongemakkelijk dat er een camera op mij gericht was, maar al snel tijdens de wedstrijd vergeet je dat gelukkig. Het was in ieder geval een erg leuke ervaring om mee te maken”

Ook Niels van der Woude, met zijn 39 jaar de routinier op het veld, genoot van de avond. “Als amateurspeler kom je niet snel tegen dit soort behendige en talentvolle spelers te spelen en al helemaal niet op zo’n complex met een prachtig veld en faciliteiten.” Voor beide spelers was het af en toe wel even wennen in het veld, aangezien de meeste spelers nog nooit met elkaar gespeeld hadden en er ook geen gezamenlijke voorbereiding was. “Maar de trainers benadrukten dat we realistisch en compact moesten spelen en dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Het was dan ook een zeer geslaagde avond en het concept van de FEBO Zaanstad Cup en de Zaanse Selecties om de Zaanse clubs en spelers dichter bij elkaar te brengen, was wat ons betreft weer een groot succes.”

Begeleiding: Edwin Vork (trainer); John Roos (trainer); Ed Kuijper (coach)

opstelling 1e helft: Bjorn van Rijnbach (Sp.Krommenie); Niels van der Woude (Assendelft); Jermano Huwae (Fortuna W.); Sidney Filmer (SVA); Tim Zwemmer (Assendelft); Bas de Groot (Assendelft); Stijn Stam (Fortuna W.); Sietse den Haring (KFC) (15. Jorno van de Vooren (Zaandijk); Romano Banel (Zaandijk); Jordi Wigman (Fortuna W.); Jarno Plasmeijer (Fortuna W. (zat))

opstelling 2e helft: Rik de Boer (RCZ); Sebbe Davids (SVA); Mike Zandbergen (KFC); Jermano Huwae; Sam van der Stadt (KFC); Kevin Wijndal (Hercules Zaandam); Dennis Schavemaker (Hercules Zaandam); Monne Dekker (WSV’30); Jorno van de Vooren; Mike Pirovano (Sp.Krommenie); Jordi Wigman

Afwezig: Huub van Essen (WSV’30)