ClubsHPOFC

Clubmensen OFC genieten wekelijks van entourage 2e Divisie

Na jarenlang tegen promotie aangehikt te hebben, was het vorig seizoen dan eindelijk zo ver. Na een krankzinnige slotdag werd OFC kampioen in de 3e Divisie en promoveerde de Oostzaners naar de 2e Divisie. Daarmee werd het ultieme doel van het project dat ruim 10 jaar gelden binnen OFC werd ingezet eindelijk behaald.  

De promovendus kent echter een zware start in de 2e Divisie.  De laatste 6 wedstrijden werden allemaal (ruim) verloren en na 10 wedstrijden staat de ploeg met maar 4 punten onderaan in de competitie. Van de 16 amateurclubs in de 2e Divisie (Jong Volendam en Jong Sparta hebben een aparte promotie/degradatie regeling) zal er uiteindelijk 1 amateurclub direct degraderen en 2 amateurclubs nacompetitie moeten spelen. De competitie is uiteraard nog lang, maar de achterstand op een veilige plek is al 6 punten.  

In de KNVB beker was OFC wel succesvol. In de 2e voorronde werd op het complex van OSV 3e Divisionist UDI’19/CSU verslagen. Na een 0-2 achterstand werd er na verlenging met 6-2 gewonnen. De loting voor de 1e ronde van het hoofdtoernooi koppelde de ploeg aan Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt donderdag 20 oktober om 20.00 uur gespeeld op het complex van Purmersteijn. 

Het is jammer dat onze eigen complex niet aan de voorwaarden voldoet want dit was natuurlijk een prachtig affiche geweest. We hebben sowieso al dispensatie voor 1 seizoen voor diverse complex-voorwaarden, die gehanteerd worden in de 2e Divisie. Voor volgend seizoen zouden we dan ook eventueel alsnog diverse aanpassingen aan het complex moeten doen als we in de 2e Divisie blijven. Tot nu toe wijkten we voor onze avondwedstrijden uit naar  OSV, maar aangezien er TV-opnames worden gemaakt zijn er nog strengere verlichtings-eisen en dus spelen we in Purmerend. 

Deze wedstrijden zijn voor Henk Taams, Cor Posch en Charles Velthuis in ieder geval de krenten in de pap. Een paar jaar geleden speelden we al tegen Emmen in de KNVB beker en nu mogen we tegen Sparta Rotterdam. De OFC’ers in hart en nieren  hebben de hele opmars van de club meegemaakt. Jarenlang hebben we in de 4e klasse KNVB of zelfs afdeling Noord Holland gespeeld en nu gaan we met het team door het hele land. We komen op schitterende complexen en spelen soms voor meer dan 1000 toeschouwers. We hadden het uiteraard nooit verwacht met OFC, maar het is prachtig om mee te mogen maken. 

Maar ook thuis op het eigen complex, zijn de heren onder de indruk van de entourage, die met name de bezoekende clubs met zich meenemen. Terwijl er helaas niet veel Oostzaners meer bij het eerste elftal komen kijken, komt tegenstander Spakenburg bijvoorbeeld met een eigen, uiteraard blauwe, spelersbus, een supportersbus en diverse volgauto’s. De selectie loopt in wedstrijdkleding, diverse materiaalmannen zorgen voor de randvoorwaarden en het demissionair bestuur is gehuld in de club colberts. Terwijl de OFC spelers en begeleiders ze bij aankomst met heel veel respect begroeten, proberen de 3 OFC-vrijwilligers op hun eigen aanstekelijke manier aan de poort entreegeld te innen, maar vooral ook lootjes voor de tombola te verkopen. 

Uiteraard is er veel veranderd binnen OFC en hebben we nog maar weinig spelers uit het dorp of directe omgeving. Maar dat hoort nou eenmaal bij de veranderingen die je doormaakt als je hoger komt te spelen. Maar dat weegt voor ons niet op tegen de ervaringen die we nu bijna wekelijks meemaken.  Met een kleine groep vrijwilligers en een groep trouwe clubmensen proberen we er gezamenlijk iets moois van te maken, zodat iedereen zich (weer) thuis voelt bij OFC. En hopelijk kan dat op zo’n hoog mogelijk niveau, want wie er wil er nou niet in één week in het Volendam stadion (tegen Jong Volendam) en tegen Sparta Rotterdam spelen.           

Foto vlnr Henk Taams, Cor Posch en Charles Velthuis

Laatste OFC publicaties