HPVVZC 22

Peter Tania (Zaandijk VR) kijkt uit naar FEBO Zaanstad Cup

Over bijna 4 weken begint de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 19 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

Onder de deelnemers dit jaar ook weer een heren team team en een vrouwen team (zon) van zvv Zaandijk. Vorig jaar werden de ploegen uiteindelijk respectievelijk 8e en 4e en ook in het verleden wist de club de Zaanstad Cup nog nooit te winnen. 

Als speler wist, hoofdtrainer van zvv Zaandijk VR (zon) Peter Tania de Zaanstad Cup ook nooit te winnen, maar als trainer was hij wel succesvol. Met KVV won hij zowel de Troost Cup en de Zaanstad Cup. Dit seizoen wist de trainer ook weer een prijs te pakken, door met zvv Zaandijk VR  kampioen te worden in de 3e klasse. Peter Tania: “het was een zwaar seizoen, waarbij we heel veel wedstrijden in korte tijd hebben moeten spelen. Maar de ploeg heeft dat goed en geconcentreerd opgepakt, waardoor we amper wat hebben laten liggen. We zijn dan ook de terechte kampioen.

Volgend seizoen zullen we in de 2e klasse uitkomen en we zijn erg nieuwsgierig of we dat niveau ook aan kunnen. In de 2e klasse wordt niet alleen een ander soort voetbal gespeeld, maar de tegenstanders zullen ook gewoon beter zijn en de weerstand dus hoger. We zullen ons daarop moeten aanpassen en als we in het 1 seizoen in de middenmoot kunnen eindigen, doen we het goed en dan kunnen we van daaruit eventueel doorgroeien.”

Ondanks de aanwezigheid van 2e klassers KFC (zon) en WSV’30 en enkele andere sterke teams, ziet Peter Tania de FEBO Zaanstad Cup niet als eventuele graadmeter. Niet alle selecties zullen op volle sterkte zijn, dus het zegt niet zo veel over de werkelijke krachtsverhoudingen. We zien het toernooi vooral als afsluiter van een fantastisch seizoen en ik kijk er in ieder geval naar uit om alle Zaanse voetballiefhebbers weer te ontmoeten, zowel op als rondom het voetbalveld.  

Vanavond (2 jun) vindt bij vv Assendelft de loting plaats en zal bekend worden in welke poules en op welke dagen de ploegen van zvv Zaandijk in actie zullen komen tijdens de FEBO Zaanstad Cup, die van dinsdag 28 juni tot en met zaterdag 2 juli bij vv Assendelft gehouden wordt.  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties