HPVVZC 22

Zaanse Selectie Vrouwen bekend gemaakt

Afgelopen zaterdag kwam er met de grote finaledag een einde aan de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Ed Kuijper van organisator SportsGen kijkt in ieder geval terug op een weer zeer geslaagde editie. Het toernooi is eigenlijk precies zo verlopen, zoals we vooraf gehoopt en verwacht hadden. Eén groot voetbalfeest voor de jonge en de oude generatie als afsluiter van het voetbalseizoen.   

Mede ook door het overwegende prachtige weer, was er elke dag heel veel publiek op de wedstrijden afgekomen en was het tot aan de late uurtjes zeer gezellig op het complex van vv Assendelft.  De samenwerking met vv Assendelft verliep niet alleen vooraf maar ook tijdens het toernooi heel erg goed en de club zorgde er voor dat veel praktische zaken of faciliteiten goed geregeld was.  

En het toernooi kende met Sporting Krommenie en zvv Zaandiijk ook nog 2 mooie winnaars.  Sporting Krommenie is misschien wel de meest verrassende winnaar. Maar als je op de finale dag de 2 eerste klassers vv Assendelft en Fortuna W.(zon) weet te verslaan, ook al was het na penalty’s, dan is het uiteindelijk meer dan terecht. zvv Zaandijk VR had met het kampioenschap in de 3e klasse sowieso al een goed seizoen en waren dit toernooi ook wel de meeste complete ploeg van allemaal, met een mix van speelsters die strijd, techniek en/of snelheid leveren.

Ondanks dat we als organisatie vooral de gezelligheid en verbroedering hoog in het vaandel hebben staan, was de rivaliteit tussen de ploegen tijdens de wedstrijden goed zichtbaar. Iedereen kent elkaar enigszins en wil blijkbaar in onderlinge wedstrijden toch altijd winnen. Er werd dan ook in de poule fase en op de finaledag veel strijd geleverd en doelpunten en/of overwinningen werden soms opvallend uitgebreid gevierd door de spelers en trainers.

Nieuw dit jaar was de Zaanstad PupCup en de Zaanstad Senior Cup. Beide toernooien organiseerden we in samenwerking met TC Sports, waarbij de Zaanstad PupCup voor de JO07 t/m JO10 een groot succes werd. Elke avond werd er voor veel publiek volop gestreden om de felbegeerde beker. Bij de JO07 werd de finale zelfs vlak voor de grote finale van de FEBO Zaanstad Cup gespeeld. Het was voor de toeschouwers een prachtige voorwedstrijd, maar vooral voor de jonge talentjes werd het een onvergetelijke ervaring. 

Voor volgend jaar hebben we dan ook zeker de intentie om de Zaanstad PupCup weer te organiseren. Het liefst breiden we het dan ook uit met meerdere leeftijdscategorieën. Het complex van Sporting Krommenie met 4 velden biedt daarvoor in ieder geval alle mogelijkheden. 

Maar eerst gaan we ons richten op de wedstrijden van de Zaanse Selecties. Elke dag hebben een groep scouts de spelers en speelsters bekeken en zij zullen binnenkort gaan overleggen en de selecties vormen. De Zaanse Heren Selectie komt in actie bij AZ en de Zaanse Vrouwen Selectie bij Telstar. Ook die wedstrijden beloven voor zowel de spelers als de toeschouwers weer mooie Zaanse voetbalavonden op te leveren…  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties