ClubsHPWSV

WSV’30 stopt noodgedwongen met ophalen oud papier

De vrijwilligers van de oud papierploeg van WSV’30 zullen met ingang van 1 augustus a.s. hun wekelijkse inzameling van het oude papier en karton noodgedwongen moeten staken. Met ingang van 1 augustus a.s. zal er dus geen oud papier meer worden opgehaald in Wormer en Jisp.

Los het ontbreken van nieuwe vrijwilligers of het vernielen van de papierbus, is het door diverse omstandigheden ondoenlijk geworden om de werkzaamheden nog langer voort te zetten en om het plezier als vrijwilliger te kunnen behouden.

Al vanaf 2010 zette de oud papierploeg van WSV’30 zich binnen Wormer en Jisp in om zoveel mogelijk oud papier of karton in te zamelen. Dit groeide al snel uit tot minimaal twee papiercontainers per week. In al die jaren hebben zij ongeveer 3,5 miljoen kilogram oud papier en karton opgehaald, waarbij zij een van de grootste sponsors van WSV’30 werden.

Het is te begrijpen, dat niet alleen voor WSV’30 maar ook voor sommige inwoners van Wormer en Jisp, het wegvallen van deze ploeg een groot gemis wordt maar helaas is er geen andere mogelijkheid. Wel blijft er nog één container op het WSV-terrein staan waar de inwoners hun oud papier en karton op de maandag- en dinsdagochtend kunnen deponeren. Of op de dagen / uren wanneer er getraind wordt. Veelal in de avonduren. Op deze manier hoopt WSV’30 de inwoners nog een beetje tegemoet te komen.


De vrijwilligers zijn de mensen dankbaar, die trouw hun oud papier wekelijks voor de deur zetten. Samen hebben zij ervoor gezorgd, dat de club er financieel florissanter voor kwam te staan en het milieu een steuntje in de rug kreeg.

 

Laatste WSV’30 publicaties