ClubsHPSC 2122Zaandijk

zvv Zaandijk VR (zon) wint óók de Super Cup

zvv Zaandijk VR (zon) had dit seizoen het beste doelsaldo in de Zaanstreek met +87 en won daarmee de eerste Voetbal Varia Super Cup. Op de tweede plek eindigde RCZ VR met +77 en derde werd KFC VR (zat) met +33. Eerder dit seizoen kreeg de ploeg ook al de 1e en de 3e Periodebal uitgereikt en won het in principe ook de 5e Periodebal, maar deze ging uiteindelijk naar RCZ VR aangezien een ploeg maar maximaal 2 ballen in één seizoen kan winnen.  

Bij de ontvangst van de 1e Periodebal in november sprak trainer Peter Tania nog voorzichtige korte termijn doelstellingen uit, met de hoop deze gedurende het seizoen naar boven te kunnen bijstellen. Op dat moment zou met meedoen in het linker rijtje of om een periodetitel, het seizoen voor zvv Zaandijk al enigszins geslaagd zijn geweest. Maar de speelsters groeide nog meer naar elkaar toe en er kwam steeds meer geloof in de eigen kwaliteiten. Hierdoor werden de prestaties in de competitie ook steeds constanter. De doelstellingen veranderde gedurende het seizoen dan ook mee en de gestelde uitdagingen voor de speelsters werden steeds groter. 

Eerst werd op Hemelvaartsdag het kampioenschap op een overtuigende manier binnengehaald. Het tekende de ploeg dat ze in de resterende wedstrijden evengoed nog volop voor de winst van de 2e periodetitel in de competitie gingen én dat ze de strijd met RCZ VR om de Super Cup perse wilden winnen.  Beide prijzen werden uiteindelijk gewonnen en de beker voor de Super Cup werd vorige week uitgereikt op de eerste toernooi dag van de FEBO Zaanstad Cup. Een paar dagen later werd,  na een spannende finale tegen WSV’30 VR,  óók dit toernooi door zvv Zaandijk VR (zon) gewonnen. 

Peter Tania tot slot: “ik ben zo ongelofelijk trots op de meiden. Het hele seizoen hebben ze hard gewerkt en dat ze dan aan het einde van het seizoen, zo beloond worden,  is meer dan verdiend. Het zal volgend seizoen zeker een stuk lastiger gaan worden, maar ik geloof als we dan weer net zo hard werken als dit jaar, we ook in de 2e klasse mee kunnen gaan doen. En dan zien we gedurende het seizoen vanzelf wel, welke plek onze uiteindelijke doelstelling wordt. Maar eerst gaan we genieten van een wel verdiende zomerstop en van dit topseizoen waarin we alle prijzen hebben gewonnen!”     

De beker en de wisselbeker is mede mogelijk gemaakt door Smit Sport Trofeeën