ClubsFWHPSC 2122

Fortuna W. (zat) overtuigende winnaar Super Cup

De grote winnaar dit seizoen van de Super Cup bij de heren is Fortuna Wormerveer (zat) geworden. Met een doelsaldo van maar liefst +97 bleven zij de nummer 2 Hercules Zaandam +49 en de nummer 3 Saenden +46 ruim voor. In principe had de ploeg van Marcel Blank gedurende het seizoen ook alle 4 Periodeballen gewonnen, maar omdat een team maar maximaal 2 ballen per seizoen kan winnen, gingen de 3e en 4e Periodebal uiteindelijk naar Saenden.

Wat het enorme doelsaldo nog bijzonderder maakt, is dat het team in de competitie “maar” vierde werd. Het won wel de 2e periodetitel in de 4e klasse, waardoor het zich wist te plaatsen voor de nacompetitie. Ook in deze nacompetitie was het team goed op schot en werden de wedstrijden overtuigend gewonnen. Door een 6-1 zege op De Posthoorn, promoveerde Fortuna Wormerveer (zat) uiteindelijk alsnog naar de 3e klasse. 

De grote wisselbeker voor het winnen van de Super Cup werd afgelopen week tijdens de FEBO Zaanstad Cup, waar de ploeg op doelsaldo een plek in de halve finale misliep en uiteindelijk 8e werd, uitgereikt. Trainer Marcel Blank: “we hebben uiteindelijk een geweldig seizoen gehad, waarin we onze doelstelling hebben behaald, namelijk promotie naar de 3e klasse. We zullen volgend jaar (nog) meer tegenstand krijgen en dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de jeugdspelers die bij Fortuna Wormerveer ook deze zomer weer zullen doorstromen. Het zal na de promotie vanzelfsprekend een stuk lastiger worden om de Super Cup op zo’n overtuigende manier nogmaals te winnen, maar we zullen het volgend seizoen zeker weer gaan volgen en er in ieder geval alles aan doen om minimaal weer een Periodebal te winnen. Dat geeft niet alleen weer extra positieve aandacht voor het team en voor de club, maar het is ook een goede afspiegeling van je prestaties in de competitie”

De beker en de wisselbeker is mede mogelijk gemaakt door Smit Sport Trofeeën  

Foto Martin Cloose