AssendelftClubsHPVVZC 22

vv Assendelft wint Zaanstad PupCup JO10

Vrijdagavond werd de Zaanstad PupCup voor de JO10 teams gespeeld. Weer onder prachtige omstandigheden en met veel publiek langs de lijnen, kwamen er 9 Zaanse teams verdeeld over 2 poules in actie.

In poule A was het tot de laatste poulewedstrijd spannend, waarin KFC en SVA onderling duel moesten bepalen wie de finale mocht spelen. De talenten van KFC kwamen nog wel op 1-0 voorsprong, maar SVA wist zich terug te knokken en wonnen uiteindelijk met 1-2. Tegenstander in de finale was vv Assendelft. Deze ploeg had het iets makkelijker in de poule en met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +21 waren zij duidelijk de sterkste.  

Alsof het een heuse Champions League finale was, kwamen de teams onder leiding van de scheidsrechter het veld op. Het publiek kreeg in ieder geval een schitterende finale voorgeschoteld tussen de 2 buren. Ondanks dat SVA de iets sterkere ploeg was, was het vv Assendelft dat de score opende. SVA voerde de druk daarna nog meer op, maar de lat, paal en de uitstekende keeper van vv Assendelft voorkwamen een gelijkmaker, waardoor de thuisploeg uiteindelijk de beker won!  

Vanmiddag volgt nog de finale bij de JO07. De poulewedstrijden waren afgelopen dinsdag gespeeld en om 15.30 uur, voorafgaand aan de grote finale van de FEBO Zaanstad Cup, komen wederom SVA en Assendelft in actie


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties