HPVVZC 22

FEBO Zaanstad Cup: eerste halve finalisten bekend

Op de 3e dag van de FEBO Zaanstad Cup zijn gisteravond in de eerste 3 poules de beslissingen gevallen en zijn de eerste halve finalisten bekend. 

Poule A heren

Gastheer én titelhouder vv Assendelft wist de cruciale openingswedstrijd van de avond tegen de koploper na dinsdag WSV’30 met 2-0 te winnen. In de stromende regen was de winst tegen Rood Wit Zaanstad vervolgens voldoende voor de poulewinst. Al was dat uiteindelijk wel op basis van onderling resultaat, aangezien ook WSV’30 (zat) en RCZ, die beide veel indruk maakte, op 9 punten eindigde.  

Poule B heren
Zoals al enigszins verwacht na afgelopen dinsdag werd deze poule beslist door het doelsaldo. Zowel WSV’30 (zon) en Sporting Krommenie (zon) wisten gisteravond te winnen van respectievelijk Jisp (3-1) en ZCFC (2-0). Sporting had met 6 doelpunten voor en 0 tegen het betere doelsado en zal zaterdag vv Assendelft treffen in de halve finale. 

Poule A vrouwen
Op een doelpuntrijke avond wist favoriet zvv Zaandijk ook de 3e en 4e wedstrijd overtuigend te winnen. Met een 100% score en een doelsaldo van +21 gaat de ploeg van Peter Tania overtuigend naar de halve finale. Door een beter doelsaldo gaat ook de thuisploeg vv Assendelft naar de halve finale en moet Hercules Zaandam zaterdag om de 5e en 6e plaats spelen. 

De tegenstanders worden vanavond bekend als de laatste poulewedstrijden plaats vinden. Dan worden ook de andere halve finalisten bij de heren bekend. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties