ClubsHPSVAVVZC 22

SVA wint Zaanstad PupCup JO09

Nadat eerder al de JO07 en de JO08 de Zaanstad PupCup speelden, was het gisteravond de beurt aan de teams van de JO09.

In totaal deden er in deze leeftijdscategorie 9 teams mee, die in 2 poules opgedeeld werden. Ook gisteren stond er weer veel publiek langs de lijnen. Zij konden genieten van individuele hoogstandjes, mooie doelpunten, maar vooral van het enthousiasme van alle spelertjes.  

In poule A was het tot en met de laatste poulewedstrijden vooral rekenen wie er door mocht naar de finale. Uiteindelijk kwamen Fortuna W. , Sporting Krommenie en FC Zaandam op 9 punten en werd het doelsaldo bepalend, waardoor het verrassende FC Zaandam naar de finale ging.

Ondanks dat in poule B de onderlinge verhoudingen iets duidelijker waren, leverde dat evengoed 6 meer dan leuke wedstrijden op. SVA bleek in haar 3 wedstrijden te sterk en ging met 9 punten overtuigend naar de finale.

Helaas begon het valk voor de start van de finale te regenen, waardoor de wedstrijd voor minder toeschouwers werd gespeeld dan het eigenlijk verdiende. SVA en FC Zaandam waren erg aan elkaar gewaagd en maakten er een hele leuke wedstrijd van, waarin SVA uiteindelijk net iets sterker bleek. Door 2 mooie doelpunten werd er met 2-0 gewonnen en kon de grote beker met trots in ontvangst genomen worden.   

Het Toernooi is een samenwerking tussen TC Sports en SportsGen en is voor de Zaanse teams van de JO07 t/m JO10. Vrijdagavond is de Zaanstad PupCup voor de JO10 en zaterdagmiddag volgt nog de finale bij de JO07. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties