ClubsFWHPVVZC 22

Fortuna W. wint Zaanstad PupCup JO08

Op de tweede avond van de Zaanstad PupCup kwamen de JO08 teams uit de Zaanstreek in actie.

Verdeeld over 2 poules deden er in totaal 10 teams mee. Zij streden, onder grote belangstelling van  onder andere ook selectie spelers die zelf aan de FEBO Zaanstad Cup meededen, voor een plek in de finale.

In poule A waren Sporting Krommenie, KFC en FC Zaandam aan elkaar gewaagd en moest het doelsaldo de doorslag geven. Met 9 punten uit 4 wedstrijden ging Sporting Krommmenie uiteindelijk met het beste doelsaldo naar de finale 

In poule B stak Fortuna W. er met kop en schouders bovenuit. Met 12 punten en een doelsaldo van +42(!) waren zij meteen de grote favoriet voor de winst van het toernooi.

Het werd echter een zeer spannende finale, waarin Sporting Krommenie meer dan goed tegenstand bood. Fortuna W. was misschien de iets sterkere ploeg, maar Sporting Krommenie zette daar heel veel vechtlust tegenover en kreeg ook meerdere kansen. Na de prachtige gelijkmaker van Sporting Krommenie, leek het heel even nog op penalty’s aan te komen, maar toen sloeg Fortuna W. met de 2-1 alsnog toe en gingen zij met de grote beker naar huis.     

Het Toernooi is een samenwerking tussen TC Sports en SportsGen en is voor de Zaanse teams van de JO07 t/m JO10. Donderdagavond komen de JO09 teams in actie. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties