HPVVZC 22

vv Assendelft klaar voor FEBO Zaanstad Cup

Aanstaande dinsdag start de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup op de velden van vv Assendelft. Door 14 clubs met 28 teams zal er bij de heren en vrouwen gestreden worden om de felbegeerde cup. De gastheer is met het vrouwen team en de heren selectie, die de titelverdediger zijn, uiteraard ook weer vertegenwoordigd.

Vorig jaar wist het team van Lars Keppel op het complex van WSV’30 na een overtuigende poule fase de halve finales te bereiken, waarin het “buurman” SVA met 3-1 versloeg. In de finale die daarop volgde was het team te sterk voor het zaterdag team van Fortuna W..  De finale werd uiteindelijk onder grote belangstelling met 3-1 gewonnen, zodat de grote beker in ontvangst genomen kon worden. 

Lars Keppel: “Ondanks dat we vorig jaar voorafgaand aan het toernooi lang niet gevoetbald hadden ivm de coronamaatregelen, hadden we ons heel goed voorbereid. Naast onze kwaliteiten was onze fitheid dan ook één van de doorslaggevende redenen waardoor we het toernooi konden winnen.” “Het was eervol dat wij na bijna 30 jaar weer de eerste winnaars werden van de Zaanstad Cup. We zijn er als groep in ieder geval enorm trots op dat we met de overwinning,  het toernooi naar ons complex hebben gehaald”, vult speler Jordy Opdam zijn trainer aan.  

Ondanks dat de titelverdediger dus op het eigen complex mag spelen, wil trainer Lars Keppel niet persé spreken van een voordeel voor zijn team. Ik denk juist dat wij nu gezien worden als de te kloppen ploeg en dat de tegenstanders zich ook op ons gaan instellen. We hebben in ieder geval goed doorgetraind en er zullen ook enkele nieuwe spelers mee gaan doen. We zitten in een poule, waarbij op papier Hercules Zaandam misschien de zwaarste tegenstander is, maar we zullen de andere ploegen zeker niet onderschatten. Het wordt sowieso weer een mooie uitdaging om het succes van vorig jaar te herhalen.   

Al maanden lang is het bestuur van de club samen met organisator SportsGen in voorbereiding om de organisatie voor de start van het toernooi aanstaande dinsdag klaar te hebben. Daarnaast organiseert 1e elftal speler Sven Talsma met TC Sports de Zaanstad PupCup en de Zaanstad Senior Cup (Walking Footbal). We hebben misschien niet het grootste complex qua faciliteiten, maar het tekent dat de club er continu gedacht wordt in oplossingen. De velden liggen er al prachtig bij en maandag worden er bijvoorbeeld nog extra kleedkamers en horecapunten geplaatst. Samen met een grote groep vrijwilligers die zich weer zullen gaan inzetten, wordt er keihard gewerkt zodat het er tijdens het toernooi aan niets zal ontbreken. 

Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om er weer een geslaagd toernooi van te maken. Het wordt niet alleen een prachtig visitekaartje voor vv Assendelft, maar dat die “kleine club uit Zuid” dit allemaal mogelijk kan maken, daar kunnen alle betrokkenen alleen maar trots op zijn, aldus de speler en trainer tot slot.


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties