HPVVZC 22

Titelverdedigers KFC VR (zon) kijken uit naar FEBO Zaanstad Cup

Nog een paar dagen en dan begint op het complex van vv Assendelft de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Vanaf dinsdag 28 juni wordt er door 14 clubs met 28 teams bij de heren en vrouwen gestreden om de felbegeerde cup. KFC is dit jaar vertegenwoordigd door  3 teams, de heren selectie, de vrouwen zaterdag en de titelverdedigers de vrouwen zondag.

Maar liefst 4 keer eerder wist KFC de “oude variant” van de Zaanstad Cup te winnen. In de jaren ’70 en ’80 waren zij de sterkste van de Zaanstreek, toen de poule- en/of knock out wedstrijden nog verdeeld over het seizoen werden gespeeld. Vorig jaar wist KFC VR (zon) de 5e titel voor de club in de wacht te slepen. Op het complex van WSV’30 wisten de vrouwen na een gelijk opgaande wedstrijd (1-1)  de thuisploeg WSV’30 VR te verslaan na penalty’s. 

Trainer Dirk Jongens is erg enthousiast over het toernooi en vindt het een fantastisch initiatief om de Zaanstad Cup weer nieuw leven in te blazen, ook al is de opzet van het toernooi ten opzicht van vroeger veranderd. Alle Zaanse clubs komen bij elkaar en je speelt tegen ploegen waar je normaal gesproken gedurende het seizoen niet tegen speelt. Maar ook langs de lijn is het geweldig om iedereen weer te ontmoeten en te spreken. Het voelde vorig jaar meteen al alsof een oude traditie, maar dan met een nieuw jasje,  succesvol werd voortgezet.

Vorig jaar had de corona helaas nog wel grote invloed op de poulefase, waardoor KFC uiteindelijk maar 2 wedstrijden speelde. Speelster Daily Joosten: onze concurrent in de poule Telstar moest zich toen ook nog eens noodgedwongen terugtrekken, waardoor we vrij makkelijk in de finale terecht kwamen. Dit jaar zal dat zeker anders zijn en zal het een stuk zwaarder worden. We zitten in de sterkste poule met de nummer 3 van vorig jaar KFC VR (zat), de finalist van vorig jaar WSV’30, Blauw Wit W en Sp.Krommenie en ook is de opzet van de finaledag dit jaar veranderd. Er worden eerst nog kruisfinales gespeeld met de nummer 1 en 2 van de andere poule, voordat de daadwerkelijke finale zal plaats vinden. We zullen dus meerdere wedstrijden op ons top moeten zijn om weer goede resultaten neer te zetten, al is dat gelijk ook meteen weer een mooie uitdaging.” 

Beiden kijken in ieder geval er heel erg naar uit om de titel succesvol te verdedigen en de Zaanstad Cup nog een keer te winnen. We hebben een (nog) sterker team als vorig jaar, dus we zullen zeker weer één van de kanshebbers zijn. Maar hoe het toernooi ook zal verlopen, we blijven altijd de ploeg die de eerste Zaanstad Cup bij de vrouwen heeft gewonnen. Daar zijn we als team supertrots op en dat kunnen ze ons sowieso niet meer afnemen


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties