HPVVZC 22

Trotse leider Rob Trip (RCZ) met zoons op FEBO Zaanstad Cup

Nog een paar dagen en dan begint de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Vanaf dinsdag 28 juni wordt er door 14 clubs met 28 teams bij de heren en vrouwen gestreden om de felbegeerde titel. Ook RCZ, dat vorig jaar 10e werd op het toernooi, zal deze editie weer mee doen.

Rob Trip zal volgende week als leider van het eerste elftal van RCZ aanwezig zijn op de Zaanstad Cup. 3 jaar geleden keerde hij, na een uitstap van ruim 30 jaar, terug op zijn oude nest. Ik heb hier vroeger in de jeugd een geweldige tijd gehad, voordat ik halverwege de jaren’80 de overstap maakte naar Zaanlandia. Naast dat ik daar nog enkele jaren in de selectie heb gespeeld, was ik meerdere jaren de vaste grensrechters van het eerste elftal. Later heb ik ook nog in een een lager team gespeeld, met voornamelijk oud-eerste elftal spelers en was ik veel op pad met de teams van mijn zoons Marvin en Maikel die nu ook in de selectie van RCZ spelen.    

Na 2 afgebroken seizoenen door de corona viel dit seizoen alles op zijn plaats voor ons, waarbij we soms het geluk (van de kampioen) hadden, dat als we een keer onnodig punten verspeelden de concurrenten dat ook deden. Uiteindelijk zijn we wel de terechte kampioen geworden in de 4e klasse. Ik ben in ieder geval erg trots op de staf en de spelersgroep dat we dit bereikt hebben, maar als vader vooral extra trots op mijn zoons die deel uitmaakten van de selectie. Maikel was de reserve keeper achter de zeer talentvolle Rick de Boer en Marvin heeft zich als centrale verdediger in het begin van het seizoen in het team geknokt en een basisplaats afgedwongen.

Voor volgend seizoen hebben we ons met meerdere spelers kunnen versterken en ook komen er spelers terug van langdurige blessures. Daarnaast kloppen er enkele jeugdspelers, waarvan sommigen het afgelopen seizoen al hun debuut maakten, steeds nadrukkelijker op de deur. Hopelijk krijgen we ook weer een 2e selectie elftal, zodat iedereen weer wekelijks aan spelen toe komt. Maar het ziet er sportief in ieder geval goed uit voor de komende periode en met deze nieuwe groep moeten we zeker in staat zijn om mee te gaan draaien in de 3 klasse. 

Volgende week op de Zaanstad Cup zullen er ook al enkele nieuwe spelers mee gaan doen. We zitten in een mooie poule met de titelverdediger vv Assendelft, WSV’30 (zat), Rood Wit Zaanstad (zat) en de competitiegenoot van volgend seizoen Hercules Zaandam. Het toernooi is een mooi moment voor de trainer Harry Volkers en de (nieuwe) spelers om alvast aan elkaar te wennen en misschien zullen er ook wel enkele speelwijzen uitgeprobeerd worden.  Het toernooi zal vooral gelden als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zonder enige verwachtingen vooral lekker voetballen en genieten van het toernooi. Mochten de prestaties wel dusdanig goed zijn, is dat mooi meegenomen en dan zullen we er uiteindelijk uiteraard wel voor gaan…..  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties