ClubsHPRCZSC 2122

RCZ VR ontvangt 5e Periodebal Super Cup

De meeste vrouwen teams waren al enkele weken klaar, maar na afgelopen weekend zijn eindelijk alle competities officieel afgelopen. Het lag al in de lijn der verwachting maar Zaandijk VR (zon), dat ook kampioen werd in de 3e klasse,  werd met een doelsaldo van +30 de winnaar van de 5e periode in de Super Cup. Aangezien de ploeg al 2 Periodeballen had gewonnen, ging de 5e Periodebal naar RCZ, dat eerder ook al beslag legde op de 4e Periode. Met een doelsado van +25 bleven de Racers  ZCFC (+17) ruim voor.

De 5e periodebal werd overhandigd aan de de trainer René Middelkoop en aanvoerster Fenna Punt. Fenna Punt: “We zijn super blij met deze Periodebal, ook al hadden we ook graag de grote wisselbeker voor het eindklassement willen winnen. De Super Cup leefde in ieder geval heel erg in de groep, soms zaten we zelfs in de rust de uitslag van concurrent Zaandijk op te zoeken om in de 2e helft op jacht te blijven gaan naar meer doelpunten. Dit is de 2e Periode bal die we gewonnen hebben en het voelt dan ook echt als een beloning voor het harde werken dit seizoen”

Terwijl de bal uitgereikt wordt, is het ondanks dat het seizoen voor bijna alle teams al enkele weken afgelopen is, evengoed druk op en rondom de (trainings)velden van RCZ. Meerdere lagere teams blijven nog gewoon wekelijks trainen om vervolgens met z’n allen nog even gezellig de kantine in te gaan. De binding met de leden is groot en zelfs als het seizoen voorbij is komen ze graag op de club.

Om deze binding te vergroten, organiseren we sowieso binnen de club heel veel feestjes en activiteiten.  Doordat we deze elk seizoen heel bewust herhalen ontstaan er ook echte clubtradities, zoals onder andere de SuperMegaBingo en het Freek Groot toernooi. Maar er worden bijvoorbeeld bij de jeugd ook nog steeds evenementen georganiseerd, waaraan ik zelf vroeger al als pupil aan heb deelgenomen. Door die tradities ontwikkel je als club weer een sterke identiteit. En wat je uitstraalt trek je blijkbaar ook aan, want bijna alle nieuwelingen voelen zich snel welkom bij de club en/of zijn bereid iets te doen voor de club. We beschikken dan ook over heel veel vrijwilligers die al deze evenementen en activiteiten weer mogelijk maken. 

Zelf beschikken we ook over een hecht team met (inmiddels) veel vriendinnen, waarbij nieuwe speelsters altijd snel in de groep worden opgenomen. En dan niet alleen qua gezelligheid, maar ook qua niveau trekken we elkaar steeds naar grotere hoogte. Dit seizoen waren we in de competitie knap 3e geworden, maar voor volgend seizoen willen we meer. Op het afsluitende feestje van het seizoen vorige week, hebben we dan ook onze doelstellingen duidelijk uitgesproken. Sowieso willen we graag kampioen worden in de 5e klasse, maar daarnaast  gaan we zeker weer de strijd aan met de andere Zaanse ploegen om de Periodeballen en de Wisselbeker van Voetbal Varia Super Cup…

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gesteld door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams