HPVVZC 21

Voorbereidingen FEBO Zaanstad Cup 2021 in volle gang

Eindelijk werd vorige week het geduld van organisator SportsGen beloond en kon er aangekondigd worden dat de FEBO Zaanstad Cup 2021 in juli onder voorbehoud door zal gaan. De mededeling heeft in ieder geval tot vele positieve reacties bij de deelnemende teams en Zaanse voetballiefhebbers geleid.

Het vizier van de organisatie kan dus eindelijk meer richting het Toernooi in plaats van op alle beperkende maatregelen en eventuele versoepelingen. Afgelopen week is er dan ook hard gewerkt aan de voorbereidingen en de (praktische) invulling van de FEBO Zaanstad Cup 2021.

Naast enkele praktische zaken als het vormen van het programmaboekje, bestellen van bekers en kleding voor de vrijwilligers, werd er deze dagen door Ed Kuijper van SportsGen ook diverse promotie filmpjes gemaakt. Het eerste promotie filmpje met de hoofdsponsor is vanaf vandaag op de social media kanalen van de Zaanstad Cup te zien. Om in de Zaanse Voetbalfeest stemming te komen, zullen er in aanloop naar het toernooi nog meer filmpjes met onder andere sponsors en trainers getoond worden.

Inmiddels is in ieder geval ook de wedstrijd voor de Zaanse Heren selectie vastgelegd. Een jury onder leiding van Edwin Vork zal tijdens de wedstrijden een Zaanse selectie team selecteren met de beste spelers en speelsters van het Toernooi. De Zaanse Heren selectie speelt op dinsdag 17 augustus tegen Jong AZ op het AFAS Traininscomplex in de Wijdewormer. De Zaanse Vrouwen selectie komt in september in actie en zij spelen tegen Telstar. Hoogstwaarschijnlijk zal deze wedstrijd in het BUKO-stadion van Telstar gespeeld worden.   

Tot slot zijn ook de uitnodigingen voor de loting op donderdag 1 juli bij WSV’30 verstuurd. Op deze avond zal er in het bijzijn van de sponsors en de deelnemende clubs geloot worden voor de poule indelingen. Bij de heren komen er in principe 4 poules van 5 teams en bij de vrouwen komen er 2 poules van 5 teams. De speeldata van de poulewedstrijden zijn 6/7/8/9 juli en de finaledag waarop alle teams in actie zullen komen is op zaterdag 10 juli. Het hoofdveld van WSV’30 wat er nu nog uitligt voor onderhoud, zal bij de start van het Toernooi in ieder geval weer bespeelbaar zijn. 

Noteer of onderstreep alle data nogmaals in de agenda, want alles wordt er aan gedaan om er met elkaar een Zaans Voetbalfeest van te kunnen maken. 


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties