ClubsHPWestzaan

Geslaagde Zaansche College Cup bij vvv Westzaan

Na de succesvolle eerste editie van de Zaansche College Cup twee jaar geleden, was er gisteren dan eindelijk het vervolg. Door de corona kon het toernooi vorig jaar helaas niet doorgaan en ook dit jaar was het nog lang onzeker. Maar gelukkig klonk er gisteren rond half vijf weer het fluitsignaal voor de eerste toernooiwedstrijden. 

Organisator Jaap Brinkman, die ook coördinator is bij de meiden afdeling van vvv Westzaan: “we merkten onder andere door het succes van de Oranje Leeuwinnen en de Eredivisie bij de vrouwen, dat het vrouwen en meiden voetbal in de lift zat. Waar eerst enkele meiden bij de jongens meespeelden, konden we door de groei steeds vaker een echt meidenteam samenstellen. We wilden ook heel graag doorgroeien en twee jaar geleden hebben we dan ook voor de eerste keer de Zaansche College Cup georganiseerd, speciaal voor meidenteams van middelbare scholen. Een ideale manier voor meiden om met voetbal, maar ook met vvv Westzaan kennis te maken. 

Dit jaar hadden we ook een poule voor teams van groep 8 van de basisschool. In totaal doen er 14 teams mee met bijna 125 meiden, dat is ondanks de korte voorbereiding, toch weer meer teams dan twee jaar geleden. De teams zijn een mooie mix van speelsters die al bij een club spelen en meiden die nog nooit gevoetbald hebben. Ook al zijn de niveauverschillen tussen en in de teams soms té groot, het valt op dat iedereen met heel veel plezier, enthousiasme én toch als één team blijft voetballen ondanks de tussenstanden en uitslagen. “

Om de meidenafdeling verder te verbeteren heeft vvv Westzaan sinds dit seizoen ook een samenwerking met Eredivisionist vv Alkmaar en zij waren gisteren met 4 speelsters aanwezig om voor iedereen een korte clinic te verzorgen. We geven, namens vv Alkmaar bij meerdere clubs een clinic en dat is erg leuk om te doen. Ondanks dat vandaag de niveau verschillen soms erg groot zijn, merken we dat bijna iedereen wel graag wil en/of het erg leuk vindt om met elkaar de oefeningen te doen. Naast dat het allemaal goed geregeld is, is het voor ons ook weer motiverend om te zien dat sommige meiden meteen aan de slag gaan met de geleerde oefeningen.   

Rond 20 uur vindt er op het A-veld dan uiteindelijk de prijsuitreiking plaats en kan Jaap Brinkman tevreden terugkijken op de tweede editie van het toernooi. We konden zoals gewoonlijk bij vvv Westzaan wéér rekenen op een goede groep vrijwilligers en de reacties van de meiden en begeleiders zijn allemaal enthousiast. Volgend jaar komt er in principe dan ook zeker weer een 3e editie van de Zaansche College Cup en misschien komt er dan ook wel een 1e editie voor jongens teams van middelbare scholen.


Laatste Westzaan publicaties