AssendelftClubsHP

Walking Football bij vv Assendelft weer van start

Door alle corona maatregelen lag ook het Walking Football bij vv Assendelft heel lang stil, maar sinds twee weken zijn de spelers weer op het complex te vinden. De komende periode zal er door de groep om de week op zaterdag op het vaste tijdstip van 15 uur weer een uurtje gevoetbald worden. 

Initiatiefneemster van het Walking Football bij vv Assendelft Irma Hoorn Sikkes is in ieder geval blij dat de groep weer kan samenkomen. Ongeveer twee jaar geleden zijn we bij vv Assendelft begonnen met Walking Football voor 55+ voetballers. We hadden destijds een informatieavond met een demonstratie wedstrijd georganiseerd voor eventueel geïnteresseerden. Het was daarna vooral een kwestie van veel promotie maken en iedereen persoonlijk te overtuigen om het ook te komen proberen. En dan niet alleen binnen de club, maar ook daarbuiten, zo doen er bijvoorbeeld nog steeds 4 spelers mee uit Heemskerk en Krommenie. 

Samen met Pieter Bakker en Sven Talsma hebben we het Walking Football bij vv Assendelft verder invulling gegeven. We hebben bijvoorbeeld dankzij de hulp van enkele sponsors tenues en ballen kunnen aanschaffen en ook worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo speelt de groep een demonstratie wedstrijd tijdens het Koppiebar Toernooi van ons eerste elftal en gaat er elke zomer een groepje naar Terschelling om aan een toernooi deel te nemen.

Sven heeft de groep vooral in het begin trainingen gegeven en de regels van het Walking Football bijgebracht. Inmiddels hebben we een groep van ongeveer 20 spelers die eventueel mee willen spelen, al is niet iedereen elke keer aanwezig. Wel is de begeleiding vanuit ons langzaam aan steeds minder nodig, dus regelt de groep nu haar onderlinge wedstrijdjes en helpen wij nog af en toe op de achtergrond met enkele praktische zaken.

Ondanks dat het Walking Football vooral voor de gezelligheid is, kan het er tijdens de wedstrijd op een sportieve manier toch af en toe fanatiek aan toe gaan. Bij Walking Football is het soms best lastig om aan de regels te houden, vooral ook omdat ze enigszins tegen de natuur van een voetballer in gaan. Er mag bijvoorbeeld niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en er mag geen lichamelijk contact zijn. Deze regels worden dan ook wel eens onbewust of misschien wel bewust overtreden om een doelpunt te voorkomen of een passeeractie te maken. Meestal hebben we dan ook een scheidsrechter om de regels toch nog enigszins te handhaven, maar uiteindelijk worden de wedstrijden altijd op een sportieve en enthousiaste manier gespeeld.   

Naast het sportieve gedeelte blijft tijdens zo’n middag toch het allerbelangrijkste dat iedereen vooral weer samenkomt. Met elkaar het typische kleedkamer gevoel weer (her)beleven en na de wedstrijd uiteraard aanschuiven voor de derde helft, waarbij vaak ook nog meerdere partners aanwezig zijn. Het was in het begin misschien nog veel werk om iedereen te overtuigen, maar als ik vanmiddag weer om mij heen kijk, hebben we gelukkig met elkaar doorgezet om dit op te zetten bij vv Assendelft. 

We hebben zeker nog plek voor nieuwe spelers, iedereen van 55+ is welkom, ook als je geen directe binding hebt met vv Assendelft of misschien niet het grootste voetbaltalent was/bent. Om aan te melden of voor eventuele vragen kan er een mail gestuurd worden naar walkingfootball@vvassendelft.nl

Meer informatie voor clubs over het eventueel opzetten van Walking Football is te vinden op de website van OldStars.nl  


Laatste vv Assendelft publicaties