ClubsHPSC 2223SVA

SVA beste doelsaldo in 5e periode en eindstand Super Cup

Waar vv Assendelft VR bij de vrouwen de beste ploeg was in de Voetbal Varia Super, was dat bij de heren, SVA Assendelft. Het team van Jeroen Beukman  had met +67 het beste doelsaldo in de Zaanstreek. Op ruime afstand volgden Hercules Zaandam (+37) en de winnaar van vorig seizoen Fortuna Wormerveer (zat) (+32)

Ook wist SVA (+19) de 5e Periode van de Super Cup te winnen, door op de slotdag van de competitie Hercules Zaandam (+14) alsnog te passeren. Eerder in het seizoen won de ploeg ook al de 3e Periodebal. Afgelopen week werd tijdens de FEBO Zaanstad Cup de bijbehorende prijzen uitgereikt. Niet alleen kreeg de ploeg een Periodebal, maar ook  2 twee (wissel)bekers en een teamuitje naar keuze, dat beschikbaar is gesteld door TC-Sports. 

SVA kende een uitstekend seizoen in de 3e klasse zondag. De selectie bestaat uit een mix van ervaren spelers en jonge talenten, waarbij de meerderheid van de spelers een grote en/of lange binding hebben met de club. In de competitie werd al snel duidelijk dat SVA één van de titelkandidaten zou zijn. Waar de concurrenten regelmatig tegen (onderling) puntenverlies aanliepen, bleef SVA uiteindelijk zelfs het hele seizoen ongeslagen. Met nog 3 wedstrijden te gaan werd SVA dan ook al met ruime voorsprong kampioen en zal het volgend seizoen met een zo goed als onveranderde selectie in de 2e klasse gaan uitkomen.

Ook tijdens de FEBO Zaanstad Cup leek SVA weer op weg naar een nieuw succes. Nadat het zich overtuigend plaatste voor de halve finale, waren ze daarin te sterk voor Blauw Wit W.. In de finale moesten ze het opnemen tegen Sporting Krommenie en kwamen ze al vroeg op voorsprong. Sporting toonde echter veerkracht en wist uiteindelijk met 2-1 te winnen, wat voor SVA meteen de enige nederlaag in een belangrijke wedstrijd dit seizoen betekende.

Ondanks de (kleine) teleurstelling kon SVA evengoed terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. En gezien de kwaliteiten van de selectie zal de ploeg volgend seizoen ook in de 2e klasse weer een rol gaan spelen. Hopelijk wordt SVA ingedeeld samen met buurman vv Assendelft, KFC en Saenden, want dan zijn in ieder geval weer een paar mooie derby’s waar door de Zaanse voetballiefhebbers naar uitgekeken kan worden.

Foto Martin Cloose

Laatste Super Cup 2022/23 publicaties