HPZC 23

Ed Kuijper blikt terug op zeer geslaagde FEBO Zaanstad Cup 2023

Afgelopen week stond het complex van Sporting Krommenie in teken van de 3e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Vijf dagen lang was het één groot Zaanse voetbalfeest, dat als afsluiter van het voetbalseizoen gold. 

Ed Kuijper van organisator SportsGen kijkt dan ook meer dan tevreden terug op een weer een zeer geslaagde editie. “Het was een prachtige week voetbal, waarbij we, op de openingsavond na, weer geluk hadden met het weer. Elke dag stond het op en rondom de velden en op het kantineterras tot de late uurtjes vol met spelers en toeschouwers. Van jong tot oud, genietend van de wedstrijden, de gezelligheid of van het ophalen van “oude” voetbalverhalen met elkaar.”

Uiteindelijk waren Sporting Krommenie en Telstar Beloften de winnaars van de FEBO Zaanstad Cup. “Van Sporting heel knap dat ze voor de 2e keer op rij het toernooi winnen, helemaal na zo’n moeizaam seizoen. Maar gezien het verloop van het toernooi, was het zeker niet onverdiend. Bij de vrouwen bleek Telstar Beloften echt te sterk. Ze waren uitgenodigd om het deelnemersveld weer compleet te maken, nadat een team alsnog had afgezegd. Volgend jaar zullen we bij de vrouwen sowieso weer de halve finales (her)invoeren, om de spanning in het toernooi zo lang mogelijk te behouden. Dat zijn voor ons ook weer leermomenten om het toernooi elk jaar weer leuker, beter en groter te maken.” 

Gelijktijdig met de FEBO Zaanstad PupCup werd ook de 123inkt.nl Zaanstad PupCup gespeeld. De talenten in de leeftijd van O07 t/m O13 streden op een eigen Arena voor de sportieve eer. “Het  dagelijkse enthousiasme en (gezonde) fanatisme van de spelertjes, was prachtig om naar te kijken. Helemaal bij de finale van de O07, dat op het hoofdveld werd gespeeld voorafgaand aan de grote finales. Een opkomst met muziek en spelen voor honderden toeschouwers is een ervaring, die de spelertjes lang zal bijblijven.

Toen we de FEBO Zaanstad Cup weer gingen organiseren, hadden we als organisatie een bepaald idee waar het toernooi voor moest staan. Met de onderlinge sportiviteit tijdens én na de wedstrijden, de verrassende uitslagen, het massaal aanwezige publiek en de gezelligheid tot de late uurtjes, kunnen we alleen maar concluderen dat alle gehoopte ingrediënten ook deze editie weer aanwezig waren. En daar kunnen we als organisatie maar denk ook met het Zaanse voetbal in zijn geheel alleen maar trots op zijn. 

We zijn gastheer Sporting Krommenie en mede-organisator  van de PupCup, TC Sports dan ook zeer dankbaar voor de perfecte samenwerking vooraf en tijdens het Toernooi. Mede dankzij hun inzet en die van de vele vrijwilligers is ook de 3e editie van FEBO Zaanstad Cup weer een groot succes geworden”  


Laatste Zaanstad Cup 2023 publicaties