AssendelftClubsHPSC 2223

Assendelft VR winnaar Voetbal Varia Super Cup ’22/’23

vv Assendelft VR was dit seizoen de grote winnaar in de Voetbal Varia Super Cup. De ploeg had het beste doelsaldo in de Zaanstreek met +89 en bleef daarmee nummer 2 WSV’30 VR (+65) ruim voor.  Op de 3e plek in het algemeen klassement eindigde SVA VR (zat) met +53. 

Al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat het voor vv Assendelft wel eens een succesvol jaar kon worden. In de nieuwe competitieopzet van de KNVB met een najaars- en een voorjaarscompetitie startte de ploeg van trainster Martine van Pelt en coach Saskia Kortekaas in de 4e klasse. Niet alleen wist vv Assendelft met veel overtuiging het kampioenschap binnen te halen, het boekte ook regelmatig ruime zeges. Hierdoor ging de 1e Periodebal van de Super Cup ook al naar vv Assendelft en verloor het de strijd om de 2e Periodebal nipt van WSV’30 VR.

Er was inmiddels al besloten dat vv Assendelft VR zich volgend seizoen voor de 3e klasse zal gaan inschrijven, maar de ploeg was vastberaden om deze promotie te maken met nóg een kampioenschap in de voorjaarscompetitie. Ook in de nieuwe competitie, met de sterkste ploegen van de eerste seizoenshelft was de ploeg weer veruit de sterkste en wist het door de goede resultaten ook nog eens de 4e Periodebal van de Super Cup te winnen.       

Ook tijdens de FEBO Zaanstad Cup afgelopen week maakte de ploeg indruk tijdens de poulewedstrijden tegen onder andere de latere winnaar Telstar en 2e klassers Zaandijk VR en KFC VR. De verwachting is dan ook dat de ploeg volgend seizoen in de 3e klasse alleen maar verder zal groeien en misschien ook wel weer een rol kan gaan spelen in de Voetbal Varia Super Cup.

Voor de winst van Super Cup seizoen 2022/23 kreeg de ploeg niet alleen 2 twee (wissel)bekers uitgereikt, maar ook een teamuitje naar keuze, dat beschikbaar was gesteld door TC-Sports.

Teamfoto Martin Cloose

Laatste Super Cup 2022/23 publicaties