ClubsHPSC 2223SVA

SVA VR winnaar 5e periode Super Cup

De competitie was al enkele weken afgelopen, maar vorige week werd tijdens de FEBO Zaanstad Cup alsnog de Periodebal uitgereikt aan SVA VR. De ploeg had in de 5e periode van de Voetbal Varia Super Cup het beste doelsaldo van alle ploegen in de Zaanstreek

Met een doelsaldo van +29 hield het team van trainer Erik Brokkaar de concurrenten WSV’30 VR (+11) en de winnaar van het algemeen klassement vv Assendelft VR (+10) ruim achter zich en won het, na de 3e periode, voor de 2e keer dit seizoen een Periodebal. De Periodeballen waren niet de enige prijs die SVA dit seizoen won, want het goede doelsaldo was het gevolg van de vele overwinningen die de ploeg in de voorjaarscompetitie behaalde. Het werd dan ook de terechte ongelsagen kampioen in de 5e klasse.

Tijdens de FEBO Zaanstad Cup kwam de goede vorm in de poulefase er niet helemaal uit en eindigde het in de poulefase op een 4e plek zonder maar 1 doelpunt te hebben gescoord. Op de finaledag stonde de burenstrijd met het hoger spelende vv Assendelft VR op het programma. In een leuke wedstrijd wist SVA knap 1-1 te spelen, waarna ze de shoot outs beter namen en op een 7e plek eindigde. Met de behaalde “overwinning” op de buren, werd het Toernooi en daarmee ook het seizoen voor SVA toch nog op een positieve manier afgesloten.

Voor volgend seizoen heeft de ploeg zich in ieder geval weer ingeschreven voor de 4e klasse, waar het gezien de aanwezige kwaliteiten ook zeker in thuis hoort. Daarnaast is het aantal speelsters in de selectie inmiddels zo groot geworden, dat de club zelfs met een tweede team aan de nieuwe competitie zal gaan deelnemen. Dit is voor de betrokkenen dan ook een mooie bevestiging van het goede beleid en de groei die de meiden/vrouwen afdeling bij SVA in de laatste jaren heeft doorgemaakt. 

Laatste Super Cup 2022/23 publicaties