HPVVZC 21

Spelers genieten van wedstrijd tegen/bij AZ

Gisteravond speelde de Zaanse Heren Selectie o het AFAS trainingscomplex haar wedstrijd tegen de JO18 van AZ. In een zeer leuke wedstrijd won AZ JO18 na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 3-1 .

De wedstrijd tegen AZ JO18 was voor de spelers van de Zaanse Selectie in ieder geval een mooie uitdaging om zich te meten met de talenten van AZ. Terry Bosma van Hercules-Zaandam stond het eerste half uur op doel, waarin hij ook nog een penalty stopte. “Dit was een eervolle ervaring om met de Zaanse Selectie een wedstrijd te mogen spelen. Het is ook leuk om nu met spelers een team te vormen waar je normaal tegenspeelt en/of alleen van gezicht kent. Doordat we geen voorbereiding hadden, was het uiteraard wel onwennig. Elke speler /club is toch een andere manier van spelen / druk zetten gewend, maar ik denk dat we periodes van de wedstrijd in staat waren om het goed compact te houden waardoor AZ niet de ruimte kreeg haar favoriete spelletje te spelen. 

vv Assendelft verdediger Sven Talsma vond het niet alleen leuk om tegen AZ te spelen, maar dat de wedstrijd ook nog op het (trainings)complex van AZ werd gespeeld maakte het toch nog net iets meer bijzonder. Hier voetballen zal niet vaak (gaan) voorkomen en dat is toch wel weer een mooie ervaring die je meeneemt. Het was duidelijk dat AZ JO18 veel verder was in de voorbereiding en een technisch betere ploeg had dan wij. En als ik sommigen zag spelen, denk ik zeker dat wie die binnenkort minimaal in de Keuken Kampioen Divisie terug gaan zien. Niettemin hebben we er veel werklust tegenover kunnen stellen en ik denk dat we er een leuke wedstrijd van kunnen maken. 

Ook voor Daan Rijkhoff, aanvaller van SVA Assendelft, was het wel even wennen om nu met spelers op het veld te staan, waartegen hij onder andere afgelopen weekend op het Groote Koogsche Toernooi nog tegen speelden. We hadden eigenlijk maar een uur voorbereiding met elkaar, maar we hadden afgesproken dat we sowieso de huid zo duur mogelijk zouden proberen te verkopen. Gezien het verloop van de wedstrijd, zijn we daarin zeker geslaagd, het was dan ook jammer dat er zo weinig toeschouwers bij konden zijn om deze wedstrijd te bekijken.  

Niet alleen deze 3 spelers, maar ook de andere spelers waren het er wel over eens dat deze wedstrijd met de Zaanse Selectie een mooi toetje was van de FEBO Zaanstad Cup,  die vorige maand na 28 jaar weer werd gespeeld. De spelers zouden het mooi vinden als de wedstrijden met de Zaanse Selectie weer jaarlijks kunnen terugkeren. Hopelijk kan er volgend jaar wel weer alles gewoon gepland worden en dan kun je vooraf ook eerst met elkaar trainen waardoor je nog beter voor de dag kan komen.  

Terwijl de spelers na afloop in de kantine nog gezamenlijk wat drinken, is de organisatie van de FEBO Zaanstad Cup en enkele juryleden in ieder geval al weer druk in gesprek over de invulling van de FEBO Zaanstad Cup en de Zaanse Selecties volgend jaar. Er werd zelfs voorzichtig geopperd om misschien al eerder weer een oefenwedstrijd te gaan spelen met deze groep. Het enthousiasme over de FEBO Zaanstad Cup en de wedstrijd van de Zaanse Selectie bleef in ieder geval niet beperkt tot de spelers, wordt vast weer vervolgd….     

Foto’s van Atilla Bilgin Photography


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties