ClubsHPKFC

Groote Koogsche Toernooi KFC

Afgelopen weekend werd bij KFC weer het jaarlijkse Groote Koogsche Toernooi georganiseerd. Het Toernooi geldt al jarenlang voor veel trainers/teams en voetballiefhebbers als “officieuze” seizoensopening. Terwijl de hoofdrolspelers op vrijdagavond en zondagmiddag op het veld uitmaakten wie er dit jaar met de wisselbeker vandoor ging, was het toernooi niet mogelijk geweest met de inzet van de vrijwilligers achter de schermen. 

Xander Salden, Raymond Ranshuijsen, Rene Zandbergen en Tako Boelens zijn de drijvende krachten achter de organisatie van dit toernooi. Sinds enkele maanden hadden zij dan ook weer regelmatig overleg om het Toernooi zo goed mogelijk voor te bereiden. Tako Boelens: “Natuurlijk hebben we met de jaren ervaring een draaiboek aangelegd, maar mede door sommige mutaties of nieuwe ideeën is het toch altijd weer noodzakelijk daar enige aanpassingen in te maken en rekening mee te houden in de organisatie.

Gelukkig kunnen we altijd rekenen op de kantine commissie en onze Werkersploeg die veel werk uit onze handen nemen. De Werkersploeg heeft er afgelopen periode weer alles aan gedaan om het complex en de kantine in orde te brengen en de kantine commissie zorgde er voor dat we genoeg bezetting hadden achter de diverse bars.

En dat laatste was zeker nodig, aangezien beide dagen zeer goed bezocht werden. Het was voor de meesten echt weer een weerzien, na zo’n lange tijd zonder publiek en mede door het mooie weer was het heel erg gezellig en kon iedereen volop genieten van de spannende wedstrijden. Onze hoofdtrainer Guillaume Groot had in ieder geval voor een deelnemersveld gezorgd dat zowel op vrijdag als zondag flink aan elkaar gewaagd was.

We zijn in ieder geval, mede door de inbreng van de vrijwilligers en scheidsrechters, zeer tevreden over het verloop van het Toernooi, al zijn er altijd weer dingen waar je tegen aanloopt die we straks weer met elkaar gaan evalueren naar het volgende toernooi toe. Extra mooi maakt het natuurlijk dat KFC, na een spannende penalty reeks tegen Saenden,  voor de eerste keer het Toernooi zelf heeft gewonnen. We kunnen dan ook op meerdere manieren terugkijken op een geslaagde editie!” 


Laatste KFC publicaties