HPVVZC 22

Saenden Wormerveer met 2 teams op FEBO Zaanstad Cup

Nog ruim 4 weken en dan begint de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 19 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. 

Saenden Wormerveer, dat de Zaanstad Cup nog nooit wist te winnen, zal zowel bij de heren als bij de vrouwen met één team vertegenwoordigd zijn. Vorige seizoen deden beide ploegen ook al mee, maar moesten de teams door een corona uitbraak binnen de selectie de deelname na één avond helaas afbreken.  

Saenden-man in hart en nieren Rob Vet speelde zelf ooit namens Saenden één wedstrijd mee in de Zaanstad Cup.  Als keeper verloor hij destijds met 3-1 van Zilvermeeuwen en dat betekende toen nog uitschakeling in de knock out fase van het Toernooi. Naast zijn actieve tijd als speler bij de club heeft Rob Vet in zijn bijna 60 jarige lidmaatschap diverse functies binnen het bestuur of rondom het eerste elftal bekleed. De erevoorzitter heeft momenteel geen officiële functie meer, maar is evengoed nog bij heel veel zaken bij de club direct of indirect betrokken. Van dichtbij ziet hij dan ook de groei die de club bij onder andere de vrouwen- en jeugdafdeling momenteel doormaakt.

Ook het eerste elftal heeft alles in eigen hand om een historische promotie vanuit de 3e klasse te maken. Komend weekend kunnen we het thuis tegen WSV’30 afmaken en hebben we aan 1 punt genoeg voor het kampioenschap. Het zou in ieder geval een beloning zijn van een succesvolle periode onder de hoofdtrainer René Reijinga, die volgend seizoen de trainer zal worden van KFC. Hopelijk kunnen we voor een passend afscheid voor hem zorgen.

Donderdag 2 juni vindt bij vv Assendelft de loting plaats en zal bekend worden in welke poules en op welke dagen Saenden in actie zal komen tijdens de FEBO Zaanstad Cup, die van dinsdag 28 juni tot en met zaterdag 2 juli bij vv Assendelft gehouden zal worden.  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties