ClubsFWHPKFC

Fortuna W. JO09 wint KFC Leen Tijsterman Toernooi

Gisteren werd op het Kooger Sport Park van KFC voor de 35e keer het internationale Leen Tijsterman Toernooi voor JO09 teams gehouden. In totaal streden er 32 clubs, met onder andere het Belgische Zulte Waregem, Heerenveen, FC Volendam, Excelsior en ADO Den Haag, onder prachtige omstandigheden en voor veel bezoekers om de grote wisselbeker.

In de ochtend werd er gespeeld in 8 poules van 4 teams, waarna alle teams naar de knock out fase van het Toernooi gingen. De nummers 1 en 2 van de poule streden om plek 1 t/m 16 en de nummers 3 en 4 om plek 17 t/m 32.

De grote finale ging uiteindelijk tussen Fortuna Wormerveer en Sint Truiden uit België, die elkaar in de poulefase ook al tegen gekomen waren. Fortuna Wormerveer wist die wedstrijd met 2-0 te winnen en waren dus licht favoriet voor de finale. Het werd echter een gelijk opgaande en spannende wedstrijd waarin voor elke meter gevochten werd. Het was uiteindelijk Fortuna Wormerveer die één van de spaarzame kansen in de wedstrijd wist te benutten en met een 1-0 overwinning de winnaars van het Toernooi werden. De ploeg volgden daarmee het Schotse Celtic op, dat de laatste editie in 2019 wist te winnen.   

De organisatie sprak van een zeer geslaagde dag en waren dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en de sportiviteit van de deelnemers. Ze keken in ieder geval er al weer naar uit om weer een mooi internationaal deelnemersveld voor de volgende editie vast te leggen.