ClubsHPRCZ

RCZ (zat) staat voor loodzware opgave

Vorig seizoen wist RCZ (zat) op een knappe manier degradatie naar de nieuwe 5e klasse zaterdag nog te ontlopen, maar dit seizoen ziet het er voor de jonge ploeg van trainer Adnan Koc minder gunstig uit. Afgelopen zomer maakten onder andere de betere spelers de overstap naar de zondag selectie en ook heeft de niet brede selectie in de 1e seizoenshelft te maken met meerdere (langdurige) blessuregevallen.

De groep kwam dan ook in de meeste wedstrijden simpelweg tekort en staat na 10 wedstrijden met 0 punten op een 13e plek. De achterstand op de veilige plek 8 is inmiddels 13 punten, dus het maximale wat RCZ (zat) nog kan behalen, lijkt dan ook het ontlopen van directe degradatie. Aan het einde van het seizoen degraderen de nummer 13 en 12 en ook Wieringermeer (3 punten) en Alcmaria Victrix (6 punten) komen voor die plaatsen in aanmerking. De nummer 11 zal zich dan via de nacompetitie veilig kunnen spelen.

De 2e seizoenshelft begint zaterdag de 21e met een uitwedstrijd bij nummer 10 Sporting Krommenie (zat). Ter voorbereiding begint RCZ (zat) 12 januari weer met trainen en op 14 januari spelen ze een oefenwedstrijd bij 5e klasser vv Jisp


Laatste RCZ publicaties