ClubsHerculesHP

Wintertoernooi Hercules Zaandam nu al groot succes!

Nadat het 2 jaar niet georganiseerd kon worden, was vandaag de eerste van twee dagen van het Wintertoernooi bij Hercules Zaandam. Dit weekend komen op Sportpark De Kuil maar liefst meer dan 12O teams in actie in de leeftijdscategorie van O08 t/m O15

Mede organisator Wietse Butter: we zijn ooit begonnen met een Wintertoernooi voor alleen de O13 en daarna alleen de eerste elftallen, maar de animo was zo groot dat we al snel het Toernooi uitbreidden met poules voor alle Hercules jeugdteams. Na enkele zeer succesvolle edities brak helaas de coronaperiode aan, waardoor we het Toernooi niet konden organiseren. Maar blijkbaar had het Toernooi een zeer goede naam opgebouwd, want nog geen 2 weken na de eerste uitnodiging zaten we al voor 80% vol met aanmeldingen. Clubs en/of teams die al eerder meegespeeld hadden, maar ook nieuwe teams wilden heel graag deelnemen aan ons Toernooi” 

Het is dan ook al vroeg een zeer grote drukte op het complex, waar op 2,5 veld de diverse poule en finale wedstrijden worden gespeeld. Daan Cornelisse, die ook lid is van de toernooicommissie: “gelukkig kunnen we dan ook  een beroep doen op een grote groep vrijwilligers om alles in goede orde te laten verlopen. Ouders, begeleiders maar ook jeugdspelers waren bereid om te helpen met fluiten, in de kantine te staan of achter de diverse standjes met warme chocomel en broodjes plaats te nemen . 

Uiteraard was het na 2 jaar van niet-organiseren van zo’n groot toernooi vanmorgen bij de opstart weer even zoeken voor iedereen en loop je ook tegen enkele praktische zaken aan. Het is dan ook goed te merken dat het enthousiasme bij alle betrokken zo groot is dat we daar meteen voor de 2e toernooidag morgen mee aan de slag gaan. Het Wintertoernooi is dan ook niet alleen sportief een groot succes, maar ook nu al een geslaagde vuurdoop voor de groeiende en deels nieuwe (jeugd) commissies van Hercules Zaandam.” 

Laatste Hercules Zaandam publicaties