HPVVZC 22

Peter Heykamp kijkt met Jisp uit naar FEBO Zaanstad Cup én volgend seizoen

Over 8 dagen barst de FEBO Zaanstad Cup 2022 los op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen van 28 juni t/m 2 juli in totaal 18 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. 

Peter Heykamp beleefde als teammanager, assistent trainer en bovenal clubman een teleurstellend seizoen met het eerste elftal van Jisp. Mede door een té smalle selectie en een versterkte degradatie regeling, was het al een aantal weken voor het einde van de competitie duidelijk dat de ploeg het niet zou gaan redden en volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse zo moeten gaan uitkomen.

Ondanks de degradatie heerst er op het complex van een Jisp echter een zeer positieve stemming over de sportieve toekomst van de club. De selectie heeft zich namelijk in de basis, maar ook in de breedte flink weten te versterken, terwijl er géén enkele speler is vertrokken bij de club. 

Ook voor de spelers verliep het seizoen anders dan we hadden verwacht en gehoopt en als er dan ook nog interesse komt van / voor andere clubs, ben je toch bang dat ze voor een ander avontuur kiezen. Maar mede door de komst van Yannick Klopper, Quinten Klopper, Diede Spruyt en Daim Riemerink van Fortuna Wormerveer en Quinten Praag van de jeugd van Saenden voor het eerste elftal én de bevlogenheid van onze hoofdtrainer Peter Tania, hebben we de spelers kunnen overtuigen van onze verwachtingen en plannen voor komend seizoen.

Daarnaast heeft zich ook nog een grote groep spelers, die vroeger in de jeugd van Jisp al een team vormde, zich aangemeld. Zij zullen onder andere samen met enkele spelers die dit seizoen nog in het 1e zaten, het 2e elftal gaan vormen. Ook zal een groot gedeelte van het “nieuwe” 2e elftal zich beschikbaar stellen voor het eerste als dat nodig is. Volgend seizoen zullen we dan ook beter in staat zijn om geblesseerden of afwezigen op te vangen, iets wat ons dit jaar toch in meerdere wedstrijd heeft opgebroken.   

Aangezien al een groot gedeelte van het nieuwe team met de FEBO Zaanstad Cup mee gaat spelen, ben ik erg benieuwd naar het toernooi. Sowieso voor de gezelligheid en de sfeer, maar sportief gezien kijk ik ook al met een schuin oog naar het nieuwe seizoen. We zijn ingedeeld in een poule met Sp.Krommenie (zon), WSV’30 (zon) en ZCFC en deze wedstrijden zijn een ideale eerste meetmoment voor de vorming van de nieuwe groep. De spelers en de trainer kunnen de ervaringen in ieder geval meenemen naar volgend seizoen en hopelijk gaan we dan met elkaar weer een mooi en succesvol jaar tegemoet.  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties