HPVVZC 22

Daan Rijkhoff (SVA): hopelijk als 2e klasser naar FEBO Zaanstad Cup

Over nog geen 2 weken is van 28 juni t/m 2 juli de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 18 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

SVA staat zondag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, als het de finale van de nacompetitie speelt. Bij winst op SEW zal de ploeg naar de 2e klasse promoveren. Volgens aanvaller Daan Rijkhoff, die onlangs werd gehuldigd voor 250 wedstrijden in het 1e elftal, zou dat een terechte beloning zijn. En dan niet alleen voor de sterke reeks van de afgelopen maanden, waardoor we de 3e periodetitel wonnen, maar ook voor het gevoerde beleid van SVA de laatste jaren waarin grote stappen zijn gemaakt. De club heeft nog een dorps karakter weten te bewaren en dat is het ook meteen de kracht van de selectie Er zijn, behalve een goede doorstroming vanuit de jeugd, over het algemeen weinig mutaties en we spelen al heel lang samen. Ik denk dan ook zeker dat we met het niveau van de 2e klasse mee zouden kunnen.

Op de komende Zaanstad Cup kan de ploeg hier al een klein voorproefje van krijgen, als het ingedeeld is bij 2e klassers KFC en Saenden en Fortuna W. (zat). We zitten weer in een zware poule, maar dat zaten we vorig jaar ook met onder andere Fortuna W. (zon) en Sporting Krommenie. Toen wisten we de poule ook te winnen, al waren de resultaten op de finaledag met een 4e plaats wel weer iets minder.

Voor de aanvaller persoonlijk kwam er nog een mooi toetje op het toernooi, aangezien hij door de scouts van de organisatie geselecteerd werd voor de Zaanse Selectie. Daarin zaten de beste spelers van het toernooi en dat was niet alleen een hele grote eer maar ook een geweldige ervaring. Je komt niet alleen te spelen met spelers die normaal bij de tegenpartij zitten, maar ook dat we tegen en bij AZ mochten spelen was een mooie uitdaging. Ondanks dat we door de coronamaatregelen geen enkele voorbereiding hadden met elkaar, hebben we AZ uiteindelijk nog meer dan goed tegenstand kunnen bieden in een aantrekkelijke wedstrijd.

Gelukkig wordt de komende editie tussen een team van AZ en de Zaanse Selectie wél weer met publiek gespeeld. Dat is niet alleen leuker voor de spelers, maar de wedstrijd is dan ook weer een mooie gelegenheid om het Zaanse voetbal bij elkaar te brengen. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties