HPVVZC 22

Kees Klinkenberg zal “zijn” Fortuna W. ook volgen op FEBO Zaanstad Cup

Over nog geen 2 weken is van 28 juni t/m 2 juli de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 18 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

Ook Kees Klinkenberg,  die onder andere de PR voor zijn rekening neemt bij Fortuna Wormerveer kijkt uit naar de komende editie van de FEBO Zaanstad Cup. Vorig jaar was de 1e editie al een groot succes en het voelde echt als een reünie om bijna alle Zaanse teams op één toernooi te hebben. Het erelid, die al bijna 60 jaar lid is, zal net als hij vroeger al langs de kant stond bij de Zaanstad Cup successen van de gouden WFC lichting in de jaren ’80 en ’90, de verrichting van de Fortuna teams in ieder geval weer op de voet gaan volgen.  

Naast de 4 jeugdteams die aan de Zaanstad Pup Cup mee gaan doen, zal dit jaar ook onze zondag en zaterdag team weer vertegenwoordigd zijn. De deelname van Fortuna W. (zon) verliep vorig jaar enigszins teleurstellend. Maar zij zullen dit jaar,  als 1e klasser zijnde, automatisch weer tot de kanshebbers behoren. Gezien de poule indeling met 4 4e klassers is het team sowieso aan zijn stand verplicht om minimaal de halve finale te halen.

Het zaterdag team van Marcel Blank was vorig jaar wel erg succesvol op de FEBO Zaanstad Cup. In de poulefase schakelde het onder andere Hercules Zaandam uit en in de halve finale was de ploeg te sterk voor de thuisploeg WSV’30. In de eindstrijd bleek na een mooie wedstrijd vv Assendelft met 3-1 te sterk. Mede ook gezien de prestaties van dit seizoen, mag de ploeg, ondanks de zware loting met SVA, KFC en Saenden, toch ook weer tot de outsiders gerekend worden .  

Maar eerst spelen ze zaterdag 18 juni nog de belangrijke finale wedstrijd in de nacompetitie. Na 2 overtuigende overwinningen is Voorwaarts U daarin de tegenstander. Het zou niet alleen een beloning voor de prestaties van het team zijn, maar ook goed voor de doorstroming van de Fortuna W. talenten, als de ploeg volgend seizoen in de 3e klasse kan uitkomen. Het kunnen dus nog mooie weken worden voor Fortuna Wormerveer en Kees Kinkenberg zal dan zeker aandachtig toeschouwer zijn. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties