ClubsHPZCFC

ZCFC sluit overeenkomst gemeente en wil gaan verbouwen

Afgelopen zaterdag werd er bij ZCFC het eindjaarsfeest gehouden voor haar leden. Met diverse sportactiviteiten,  een BBQ en optredens van diverse zagers en Glenn Helder werd het seizoen op een zeer geslaagde manier met elkaar afgesloten. Ondanks de degradatie van het eerste elftal wordt er bij het Zaanse Oranje evengoed met een goed gevoel naar het nieuwe seizoen gekeken. De (noodzakelijke) verjonging in de selectie zorgde voor een frisse wind en het aantal senioren teams zal weer uitgebreid worden.

Tijdens de BBQ van het eindejaarsfeest was er vanuit het hoofdbestuur ook een belangrijke mededeling.  In samenspraak met de gemeente Zaanstad is de club namelijk een nieuwe huurovereenkomst voor de komende 19 jaar aangegaan. 

Normaal gesproken waren de huurovereenkomsten per jaar opzegbaar, maar deze overeenkomst biedt de club zekerheid voor de toekomst. Hierdoor wordt het mogelijk om te gaan te gaan investeren/verduurzamen in  de kantine en de kleedkamers. Er is al een kleine groep actief om na te denken welke projecten er moeten worden opgepakt en in welke volgorde. Hierbij moet gedacht worden aan isolatie van glas, muren en dak, LED verlichting (op het C-veld), verduurzaming van de energievoorziening, het vervangen van de toiletten, etc.

Deze groep zal een voorstel maken van de te verrichtte werkzaamheden en deze in september tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteren voor goedkeuring van de leden. De verwachte investering van ca. 250.000 euro zal eventueel deels uit eigen middelen en deels via financiering gedaan moeten worden. De grootste werkzaamheden zullen dan tijdens de winterstop en de zomerstop volgend seizoen moeten plaats vinden. 

(bron ZCFC)


Laatste ZCFC publicaties