HPVVZC 22

Nico Kramer (WSV’30) kijkt tevreden terug op 1e FEBO Zaanstad Cup

Over precies 7 dagen begint  de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen is WSV’30, dat de Zaanstad Cup in 1986 wist te winnen,  met de heren zondag en zaterdag en het vrouwen team goed vertegenwoordigd.

Vorig jaar werd de eerste editie, nadat het Toernooi bijna 30 jaar niet was georganiseerd, nog op het complex van WSV’30 georganiseerd. Na een seizoen met amper competitie voetbal was er een lange onzekerheid of het toernooi überhaupt door kon gaan. Net op tijd werden de corona maatregelen versoepeld en gingen de seinen vlak voor de start van het toernooi op groen. 

Vanuit WSV’30 lag de organisatie onder andere in handen van Nico Kramer. De voorzitter die per 1 juli, na een 2e termijn en meer dan 15 jaar in het  hoofdbestuur, zijn functie definitief zal neerleggen, kijkt in ieder geval met een goed gevoel terug op de eerste editie van de FEBO Zaanstad Cup bij zijn club.  

Ondanks dat we alles onder voorbehoud zo goed mogelijk probeerden te plannen en te organiseren, zorgde met name de corona voor een onzekere aanloop naar het toernooi. Daarbij was het de eerste keer dat een dergelijk groot toernooi werd gehouden, dus het was lastig in te schatten wat we precies konden verwachten. Al snel bleek dat het Zaanse voetbal echt op het toernooi zat te wachten, want dagelijks was het enorm druk op en langs de velden.

Tegelijkertijd werden we continu geconfronteerd met de corona en de onzekerheid van de eventuele nieuwe maatregelen. Veel vrijwilligers die zich wel hadden aangemeld om te helpen, moesten bijvoorbeeld op het laatste moment afzeggen omdat ze ziek waren. Met een kleine groep hebben we alles dagelijks moeten bemannen. Ook met de inkoop, wat we dagelijks deden, konden we niet té veel voorraad aanleggen, want we wisten niet zeker of de voetbalkantines definitief open konden blijven. We hadden daarentegen nog wel het geluk dat het mooi weer was, zodat we alles zo veel mogelijk buiten konden faciliteren. Helaas werden voor de finaledag toch nog de maatregelen verscherpt en moesten we diverse activiteiten aanpassen of zelfs annuleren.

Maar ondanks alle onzekerheid, onverwachte uitdagingen en dat niet alles ging zoals gepland, waren we na afloop tevreden over het uiteindelijke verloop van het toernooi. Vooral dankzij de inzet én flexibiliteit van de vrijwilligers werd het een zeer geslaagde eerste editie. Het was in ieder geval mooi om te zien dat alle Zaanse clubs en Zaans voetballiefhebbers bij elkaar kwamen en dat ze gezamenlijk konden genieten van de wedstrijden. Het voelde echt een beetje als een voetbal reünie en dat was in principe ook mede de opzet van het Toernooi. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de Zaanstad Cup volgende week bij vv Assendelft weer verder kan groeien en dat het weer een groot succes zal zijn.      


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties