HPVVZC 21

In de Schijnwerpers Febo Zaanstad Cup: de Scheidsrechters

Vanavond vanaf 18.00 uur op het complex van WSV’30 alweer de tweede avond van de 22e editie van de FEBO Zaanstad Cup en dan zullen de eerste beslissingen in de poules vallen. Bijna alle selecties bij zowel de heren als de vrouwen in de Zaanstreek doen mee aan het toernooi en strijden de komende dagen om een plekje in de (halve) finale as zaterdag 10 juli. De ogen van de Zaanse voetballiefhebbers zullen voornamelijk op de (nieuwe) spelers en trainers gericht zijn, maar Voetbal Varia richt zich deze week ook op diegenen die dit toernooi (mede) mogelijk maken

Coördinator Juroen Koene
Vandaag staan de scheidsrechters centraal, die onder leiding van scheidsrechter coördinator Juroen Koene de wedstrijden tot een goed einde moeten brengen. Juroen Koene: “Toen bleek dat de FEBO Zaanstad Cup definitief kon doorgaan, had ik eerst nog een oproep geplaatst dat ik voor dit toernooi scheidsrechters zocht. Maar na 8 maanden bijna geen wedstrijden, stond iedereen wel te trappelen om weer te kunnen fluiten. Ik kreeg zelfs aanmeldingen vanuit Rotterdam…ik heb daarna een selectie kunnen maken met toch vooral ook scheidsrechters die ik al langer ken van onder andere de Scheidsrechter Vereniging Zaanstreek. Komende dagen zullen er ongeveer 20 scheidsrechters actief zijn.”

Scheidsrechter Sander Molenaar
Sander Molenaar is één van de scheidsrechters die deze dagen meerdere wedstrijden mag fluiten en is erg enthousiast over het toernooi op de eerste dag. Na de oproep van Juroen, had ik mij meteen aangemeld, want er is natuurlijk niets mooier dan dat we eindelijk weer onze hobby mogen uitoefenen. Ik heb de gehele corona periode wel doorgetraind en de laatste weken wel een paar (oefen)wedstrijdjes gefloten bij de jeugd, maar dit is dan toch wel weer even anders. Woensdag en donderdag mag ik weer fluiten en dan zaterdag hopelijk nog een paar mooie wedstrijden op de finale dag”

Scheidsrechter Dally Baber
Voor scheidsrechter Dally Babar was het in ieder geval een hele omschakeling toen hij gevraagd werd door Juroen Koene, die veel vertrouwen in de scheidsrechter potentie van Dally heeft, om te komen fluiten. Normaal fluit hij voornamelijk in de zaal en los van de regels is dat natuurlijk ook heel anders qua looplijnen etc.. Dally Babar: “Ik heb wel enige ervaring met fluiten met wedstrijden op het veld maar het was vanavond wel weer even wennen. Het ging uiteindelijk gelukkig allemaal wel goed. Ik kijk er al weer naar uit om woensdag weer te mogen fluiten en te vlaggen. Het is een groots en gezellig toernooi en het is vooral erg leuk om weer zoveel bekenden van de diverse clubs tegen te komen. “

Juroen Koene tot slot: “De eerste avond van het toernooi was top. De wedstrijden werden gespeeld onder grote publieke belangstelling en ondanks enkele rode kaarten zijn alle wedstrijden goed verlopen voor en door de scheidsrechters. Dat geeft vertrouwen voor de komende dagen en ik ben er van overtuigd dat het toernooi met de inzet van iedereen een groot succes zal zijn”

Betaald voetbal scheidrechters
Gisteren maakte organisator SportsGen nog bekend dat aanstaande zaterdag de finales gefloten worden door betaald voetbal scheidsrechters Erwin Blank en Joey Kooij. Met dank aan oud scheidsrechter en tevens sponsor van toernooi Hans Reygwart kon dit geregeld worden.


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties