ClubsHPVVWSVZC 21

In de Schijnwerpers Febo Zaanstad Cup: de Barmedewerkers

Nadat gisteren de eerste beslissingen zijn gevallen, zullen vanavond vanaf 18.00 uur op het complex van WSV’30 de overige poules voor het eerst in actie komen op de 22e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Bijna alle selecties bij zowel de heren als de vrouwen in de Zaanstreek doen mee aan het toernooi en strijden deze  dagen om een plekje in de (halve) finale as zaterdag 10 juli. De ogen van de Zaanse voetballiefhebbers zullen voornamelijk op de (nieuwe) spelers en trainers gericht zijn, maar Voetbal Varia richt zich deze week ook op diegenen die dit toernooi (mede) mogelijk maken  

invulling 110 diensten

Vandaag staan de barmedewerkers van WSV’30 centraal. Normaal gesproken is Astrid Baarslag bij WSV’30 verantwoordelijk voor de bezetting van de kantine en ook voor dit toernooi is zij samen met anderen de laatste weken druk in de weer geweest om deze dagen genoeg vrijwilligers beschikbaar te hebben.

Per dag draaien we 2 diensten en we hebben de beschikking over meerdere verkooppunten, zo hebben we buiten een FEBO-kar en een terras en binnen bemannen we 2 bars en de keuken. Over 5 dagen moesten we dan ook rond de 110 plekken/diensten invullen. Afgelopen weken hebben we dan ook meerdere oproepen binnen de club geplaatst. Naast onze vaste mensen die altijd helpen in de kantine, hadden vele vrijwilligers zich aangemeld, waarvan velen gelukkig ook bereid waren deze week meerdere plekken op verschillende dagen in te vullen. Evengoed hadden we nog enkele plekken in te vullen, maar dat hebben we grotendeels kunnen oplossen met het vrijwilliger systeem wat we hanteren bij WSV’30. 

Terugdoen voor club

Op de tweede dag van het Toernooi staan Rowen Hersche en Joes Rozemeijer buiten bij de bar bij het terras, echte clubjongens en spelers van het zaterdag middag team van WSV’30. We zagen de oproep voor het toernooi en we hadden ons meteen aangemeld  Het is nu, ondanks de drukte op het complex, nog erg rustig op het buiten terras maar waarschijnlijk dat dat later nog komt. We moeten ivm het vrijwilligersbeleid sowieso een paar keer per jaar meehelpen, dus dan is het extra leuk dat het dan op zo’n groots toernooi kan. Het is niet alleen superleuk om te doen, maar het is voor ons ook zeker een kwestie van wat terugdoen voor de club.   

Grote inzet

Astrid Baarslag: “Het was van tevoren zeker lastig inschatten wat je moest verwachten. Het is toch weer lang geleden dat er publiek aanwezig mag zijn terwijl je ook nog rekening moet houden met de geldende corona maatregelen. Daarnaast is een toernooi van deze omvang voor ons ook de eerste keer. En het houdt natuurlijk niet op als de wedstrijden zijn afgelopen. Daarna moet alles weer worden schoongemaakt, eventueel bijbesteld en bijgevuld worden voor de volgende wedstrijden. Maar dankzij de inzet van de groep (vaste) vrijwilligers die allemaal bereid zijn elkaar te helpen gaat dat tot nu toe goed. 

We zijn in dan ook erg tevreden over de eerste twee dagen en kijken erg uit naar de overige avonden en de finaledag as zaterdag!”   


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties