HPVVZC 22

Hercules Zaandam hoopt op alsnog goed gevoel richting FEBO Zaanstad Cup

Over een kleine 3 weken is van 28 juni t/m 2 juli de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 18 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

Hercules Zaandam is ook deze editie weer zowel bij de heren als bij de vrouwen met 1 team vertegenwoordigd. Vorig jaar verloren de heren de strijd om de 5e plek van OFC en de vrouwen werden uiteindelijk gedeeld 7e. In het verleden wisten de voorgangers van de club de Zaanstad Cup 2 maal te veroveren. PSCK deed dat in 1972 door het veel hoger ingeschatte Zilvermeeuwen te verslaan en VVZ mocht zich in 1989 de beste van de Zaanstreek noemen.

De huidige elftalleider van Hercules Zaandam Ronald Dekker, speelde vroeger ook enkele jaren in de selectie van VVZ, maar was nooit erg succesvol in de Zaanstad Cup. Destijds speelde je nog gedurende het seizoen een knock out fase. En vooral de teams die in lagere klasse speelden waren er op gebrand om een goede uitslag neer te zetten. De beleving van het Toernooi verschilden dan ook nog al per club en wij, maar zeker ook de Zaanse topclubs in die tijd, werden dan ook regelmatig verrast.  Op papier zijn er dan ook meerdere toch wel verrassende winnaars en/of finalisten geweest maar tegelijkertijd was dat ook het charme van het Toernooi, dat toch uiteindelijk niemand bij voorbaat al kansloos was.

Met de huidige Toernooiopzet is de kans op een verrassing wat dat betreft wat minder groot. Al zullen de meeste selecties waarschijnlijk niet op volle sterkte zijn en sommige zien het Toernooi als voorbereiding op het nieuwe seizoen en anderen weer juist als afsluiter van dit seizoen. Voor ons hangt het vooral af van het verloop van de nacompetitie. Na het mislopen van het kampioenschap is alle focus gericht op de komende 2 wedstrijden. Het is een ongelofelijke teleurstelling dat we de titel alsnog hebben weggegeven, maar we zijn er van overtuigd dat we in principe de kwaliteiten hebben om voor promotie in aanmerking te komen. Alleen zullen we ons wel moeten realiseren dat we uit een ander vaatje moeten tappen dan dat we de laatste weken hebben gedaan.        

Hopelijk sluiten we de competitie toch nog af met een promotie naar de 2e klasse en kunnen we met een goed gevoel richting de Zaanstad Cup gaan, waar met gastheer vv Assendelft, kampioen RCZ, Rood Wit (zat) en WSV’30 (zat) weer een mooie poule wacht. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties